Jaký má význam denní svícení?
Jaký má význam denní svícení?
Vidím po silnicích, že převážná část řidičů jezdí se zapnutými denními světly. Nestačilo by mít osvícené auto obrysovými světly?
Jednak příslušný zákon mluví o "Světlech pro denní svícení", v případě jejich absence o "Potkávacích světlech", jednak obrysová světla nejsou za jasného denního světla skoro vidět. A jestli jsi opravdu "Řidič", tak si znovu prostuduj z. č. 361/2000Sb., bez jehož znalosti bys neměl mít "řidičák". Dočteš se tam i o denním svícení
Vím že to je k ničemu.Také svítím ale se zaťatými zuby.Podle mně největší pitomost která kdy byla uzákoněna v dopravě.Žádný z těch blbečků co to navrhli a uzákonili nepředložil žádnou statistiku že se zabránilo byť jen promile nehodám na silnicích.Opodstatnění mělo svícení pro jednostopá vozidla která se dala přehlédnout.Ale svítit za plného denního světla a za slunečního svitu to mě hlava nebere.Zřejmě Ruml byl od výrobců žárovek zkorumpován že toto připustil.Argument tenkrát že ve Finsku svítí také byl a je pro mě idiocie.Ten dsamý názor mám na letní a zimní čas.Kde jsou ty proklamované úspory el.energie?Všechno to jsou jenom keci keci.
Tentokrát s tebou nebudu souhlasit. Už se mi několikrát stalo, že za pošmourného počasí (ne za snížené viditelnosti!) jsem málem přehlédl tmavé nerozsvícené auto, které splývalo s pozadím. Kdyby ta auta měla rozsvíceni, nikdy bych je nepřehlédl. Takže denní svícení považuji za užitečnou věc.dabač Vím že to je k ničemu.Také svítím ale se zaťatými zuby.Podle mně největší pitomost která kdy byla uzákoněna v dopravě.Žádný z těch blbečků co to navrhli a uzákonili nepředložil žádnou statistiku že se zabránilo byť jen promile nehodám na silnicích.Opodstatnění mělo svícení pro jednostopá vozidla která se dala přehlédnout.Ale svítit za plného denního světla a za slunečního svitu to mě hlava nebere.Zřejmě Ruml byl od výrobců žárovek zkorumpován že toto připustil.Argument tenkrát že ve Finsku svítí také byl a je pro mě idiocie.Ten dsamý názor mám na letní a zimní čas.Kde jsou ty proklamované úspory el.energie?Všechno to jsou jenom keci keci.
Co se týká letního času (zimní neexistuje!), jeho zavedení ve své době mělo smysl a úspory se prokázaly. Že je to dnes i díky společenskému vývoji o něčem jiném, je věc druhá a proti zrušení letního času bych také neměl námitek.
... a to auto jelo v protisměru na tvé straně?satam Tentokrát s tebou nebudu souhlasit. Už se mi několikrát stalo, že za pošmourného počasí (ne za snížené viditelnosti!) jsem málem přehlédl tmavé nerozsvícené auto, které splývalo s pozadím. Kdyby ta auta měla rozsvíceni, nikdy bych je nepřehlédl. Takže denní svícení považuji za užitečnou věc.
Co se týká letního času (zimní neexistuje!), jeho zavedení ve své době mělo smysl a úspory se prokázaly. Že je to dnes i díky společenskému vývoji o něčem jiném, je věc druhá a proti zrušení letního času bych také neměl námitek.
Doktore, co má skutečnost, že proti mně jelo neosvětlené tmavé auto, které jsem málem přehlédl, s tím, po které jelo straně? A co má tvoje poznámka společného s denním svícením?Mudr.Lant ... a to auto jelo v protisměru na tvé straně?
Přestaň provokovat a věnuj se raději rozumným radám pro tazatele.
Jaká provokace z mé strany? Když auto, neosvětlené, jelo ve svém pruhu, tak tě nemohlo ohrozit, to dá rozum, a pokud jsi dojížděl auto, které nemělo osvícené zadní obrysová světla, naskýtá se, že i obrysová světla mají co do sebe. A neodkazuj na 361/2000Sb.satam Doktore, co má skutečnost, že proti mně jelo neosvětlené tmavé auto, které jsem málem přehlédl, s tím, po které jelo straně? A co má tvoje poznámka společného s denním svícením?
Přestaň provokovat a věnuj se raději rozumným radám pro tazatele.
Přestaň už konečně poučovat. Ty jsi tu od toho, abys radil, na poučování a hodnocení rádců je tu Admin, tak mu nelez do zelí.Mudr.Lant Jaká provokace z mé strany? Když auto, neosvětlené, jelo ve svém pruhu, tak tě nemohlo ohrozit, to dá rozum, a pokud jsi dojížděl auto, které nemělo osvícené zadní obrysová světla, naskýtá se, že i obrysová světla mají co do sebe. A neodkazuj na 361/2000Sb.