Jak vyndat zaseklou videokazetu z video přehrávače?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Ljuba

Jak vyndat zaseklou videokazetu z video přehrávače?

Nový příspěvek od Ljuba » 28 říj 2017 12:40

Používám ještě starý videopřehrávač a zasekla se tam videokazeta. Pokaždé vyjde jen tak napůl a pásek je zamotaný, navinutý na cívce. Můžu vevnitř něco poškodit pokud za pásku zatáhnu abych ji dostala ven?

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6470
Registrován 27 úno 2017 13:17

Nový příspěvek od satam » 28 říj 2017 12:50

Většinou dojde jen k poškození té kazety, resp. pásku. Při opatrném postupném vytahování pásku se někdy podaří i bez poškození kazety.
ALE: Už jen to, že se kazeta "zasekla" svědčí o nedobrém mechanickém stavu přehrávače. Takže nechat odborně zkontrolovat a opravit, popř. počítat s brzkou likvidací.
Dotaz na závěr: Na jaké cívce je zamotaný pásek navinutý? Cívky jsou pouze v kazetě, v přehrávači ne.

Ljuba

Nový příspěvek od Ljuba » 28 říj 2017 15:41

Kazetu už jsem vyndala byla natočená na takovém stříbrném válci. Nevím jak to popsat ale už je venku.

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6470

Nový příspěvek od satam » 28 říj 2017 15:47

Ljuba Kazetu už jsem vyndala byla natočená na takovém stříbrném válci. Nevím jak to popsat ale už je venku.
Průměr toho válce? Jsou 2 možnosti:
1. Cca 5-6mm
2. Cca 6-7cm (60-70mm)

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 29 říj 2017 06:33

Videopřehrávač odstav z provozu. Udělala to jedna kazeta, udělá to třetí, pátá...Zřejmě je poškozeno vysouvací zařízení, které bývá především z plastu.
Rada k příštímu vytažení: Nikdy se nepokoušej vytáhnout kazetu přímo, ale musíš video oddeklovat a opatrně pásku odmotat. Na nějaké rozměry válců se vyprdni, jsou to ti zbytečné.

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6470

Nový příspěvek od satam » 29 říj 2017 09:33

Mudr.Lant Videopřehrávač odstav z provozu. Udělala to jedna kazeta, udělá to třetí, pátá...Zřejmě je poškozeno vysouvací zařízení, které bývá především z plastu.
Rada k příštímu vytažení: Nikdy se nepokoušej vytáhnout kazetu přímo, ale musíš video oddeklovat a opatrně pásku odmotat. Na nějaké rozměry válců se vyprdni, jsou to ti zbytečné.
Odborníku přes opravy videí, já jsem to 20 let dělal a vím o čem mluvím. Tak si klidně dál kecej své nesmysly.

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 29 říj 2017 16:10

satam Odborníku přes opravy videí, já jsem to 20 let dělal a vím o čem mluvím. Tak si klidně dál kecej své nesmysly.
Sakra, tak ty jsi ještě ke všemu fluktuant? :-:u Studoval pro zemědělství, 20 let opravoval videa, několik let byl policajtem, taxikaříš, soukromě vyučuješ češtinu, radíš...dělals někdy něco užitečného pro společnost? :lol:

Vidím, že jsi už unavený z věčného přecházení z poradny do poradny. Všude jinde tě chválí, ale tady nemáš zastání. Čím to může být? :-ch

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6470

Nový příspěvek od satam » 29 říj 2017 16:29

Mudr.Lant Čím to může být? :-ch

Není to spíš otázka k zamyšlení pro tebe :-ch
Nějak ti z toho příspěvku vypadla ta videokazeta :lol: :lol: :lol:

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 29 říj 2017 16:34

satam Není to spíš otázka k zamyšlení pro tebe :-ch
Nějak ti z toho příspěvku vypadla ta videokazeta :lol: :lol: :lol:
A jsme u toho. Nevíš co odpovědět, opičíš se. :lol:

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6470

Nový příspěvek od satam » 29 říj 2017 16:54

Mudr.Lant A jsme u toho. Nevíš co odpovědět, opičíš se. :lol:
A zase jsi vedle Doktore. S upozorněními na dodržování linie tématu jsem začal já. Takže kdo se po kom opičí :?: :?: :?:
Vypni PC, jdi se vyspat, ráno bude mozek čerstvější. No, i když u tebe se o tom už dá s úspěchem pochybovat :lol: :lol: :lol:

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 29 říj 2017 17:24

satam A zase jsi vedle Doktore. S upozorněními na dodržování linie tématu jsem začal já. Takže kdo se po kom opičí :?: :?: :?:
Vypni PC, jdi se vyspat, ráno bude mozek čerstvější. No, i když u tebe se o tom už dá s úspěchem pochybovat :lol: :lol: :lol:
Já se neopičím, to ty stále opakuješ slova. Jak už dál nemůžeš... jsi v (_:_) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6470

Nový příspěvek od satam » 29 říj 2017 17:31

Mudr.Lant Já se neopičím, to ty stále opakuješ slova. Jak už dál nemůžeš... jsi v (_:_) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ty se ani opičit nemůžeš, podívej se na svůj nick, ty jsi opice od přírody :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A dále, hlavně, že ty ještě můžeš a do té (_:_) se mílovými kroky blížíš. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 29 říj 2017 17:34

satam Ty se ani opičit nemůžeš, podívej se na svůj nick, ty jsi opice od přírody :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A dále, hlavně, že ty ještě můžeš a do té (_:_) se mílovými kroky blížíš. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ty jo, a víš ty, že jsi celý já? Ta podoba, něco neskutečného, jen to červené triko ti nějak nepasuje. :-y :-pa

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6470

Nový příspěvek od satam » 29 říj 2017 17:42

Mudr.Lant Ty jo, a víš ty, že jsi celý já? Ta podoba, něco neskutečného, jen to červené triko ti nějak nepasuje. :-y :-pa
Asi koukáš na špatnou fotku. Doktore, skoč si k doktoru :lol: :lol: :lol: , k tomu, že neumíš číst a jsi invalida (nic ve zlém), ještě se ti horší zrak a k tomu se přidává barvoslepost. Dělej s tím něco, takovýho protivnýho protivníka tady hned tak nenajdu. Mowla (kterému se tímto omlouvám) ti nesahá ani po prsa. S mowlou zdejší osazenstvo bavit fakt nemůžu :o :o :o

Odpovědět
  • Podobná témata
    Poslední příspěvek
  •    Mobil místo MP3-přehrávače
       od Ondřej Čech » 26 dub 2016 18:19 »
    2 Příspěvků
    739 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Čertík
    27 dub 2016 08:43
  •    Jde točit video na zrcadlovku?
       od Luky » 18 zář 2016 12:54 »
    4 Příspěvků
    1187 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Suskamuska
    19 zář 2016 17:08
  •    Video Scheduler internal error ?
       od Pankrác » 02 srp 2017 20:59 »
    3 Příspěvků
    993 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Lucie Opavská 27
    02 srp 2017 22:20
  •    Můžu natáčet v supermarketu video na mobil?
       od Béda » 02 zář 2017 19:53 »
    2 Příspěvků
    854 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Mudr.Lant
    02 zář 2017 21:14
  •    Jak natočit video v bazénu kde je vlhko?
       od Dáša 12345 » 19 lis 2017 13:40 »
    5 Příspěvků
    1136 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Major
    20 lis 2017 08:58