Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
-
Adam
Nový příspěvek
od Adam » 08 lis 2017 09:46
Zdravím a chtěl bych se zeptat. Rozhoduji se že bych šel do učení jako soustružník. Myslíte že je to perspektivní a dobře placený obor? Je v dnešní době o soustružníky zájem ? Druhá možnost je jít na kuchaře ale to by mě tolik nebavilo.
Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Zdravestravovani.cz
a proto je doporučuji.
-
mowla
- člen
- Příspěvků 6210
- Registrován 13 črc 2017 16:26
Nový příspěvek
od mowla » 08 lis 2017 10:00
Řemeslo je řemeslo - a dobrých řemeslníků není nikdy dost...
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 08 lis 2017 10:36
Adam Zdravím a chtěl bych se zeptat. Rozhoduji se že bych šel do učení jako soustružník. Myslíte že je to perspektivní a dobře placený obor? Je v dnešní době o soustružníky zájem ? Druhá možnost je jít na kuchaře ale to by mě tolik nebavilo.
Dnes se už pomalu na klasickém soustruhu nedělá sériová výroba, jen se na něm učí základy. Dnes tuto práci vykonávají CNC stroje a k nim je nutná obsluha a myslím, že by se ti tato práce líbila. Kuchař je také dobrý obor, ale studovat ho v okresním učilišti je zbytečné. Tam se naučíš škrábat brambory, loupat cibuli, umývat podlahu a ve třeťáku se naučíš vařit guláš a po vyučení tě šoupnou do kdejaké putyky. Ale pokud tě to nebaví a nebavilo, ber ten obor obráběč kovů.Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Zdravestravovani.cz
a proto je doporučuji.
-
-
Vydělá si soustružník v Německu více než u nás?
Příspěvků 2
od Hejda » 06 zář 2016 08:16 »
Myslíte že se vyplatí v oboru soustružník jít pracovat dokud nemám rodinu do Německa a vydělat peníze? Vydělá si v Německu soustružník více než u nás? Němčinu částečně znám takže bych se dorozuměl....
- 2 Příspěvků
- 933 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Jitule
06 zář 2016 11:28
-
-
Obor s nedostatkem zaměstnanců ?
Příspěvků 2
od Irena Lísková » 16 čer 2016 17:15 »
V jakém oboru je na trhu práce největší poptávka ? Který obor je hodně žádaný a bude tomu tak i do budoucna ?
- 2 Příspěvků
- 688 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Jitule
16 čer 2016 18:06
-
-
Jaký je váš obor?
Příspěvků 12
od
Ann » 10 led 2017 12:27 »
Myslím školu, učiliště, nebo praxi, případně koníček. Prozradíte? :)
- 12 Příspěvků
- 1838 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Mudr.Lant
11 led 2017 09:36
-
-
Který obor je v Česku hodně žádaný?
Příspěvků 3
od vigo » 15 pro 2017 10:59 »
Kterým oborem se vyplatí člověku vyučit? Který obor je v Česku hodně žádaný a je nedostatek pracovníků v tomto oboru? Poznámka majitele: Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s...
- 3 Příspěvků
- 734 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Ann
15 pro 2017 12:33
-
-
Jak funguje detektor kovů ?
Příspěvků 2
od Brdek » 10 čer 2016 20:51 »
Jak je možné že detektor kovů odhalí železný předmět který je v zemi ? Myslím technicky. Jak to funguje ?
- 2 Příspěvků
- 841 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Paulie
10 čer 2016 21:18