satam Trošku jsi mě předběhl, protože jsem se rozmýšlel, jak to napsat.
Říká se, že každý dobrý člověk by měl denně udělat 3 dobré skutky. A jsme u toho, co to je dobrý skutek. Asi teď budu trochu pro smích, ale za dobrý skutek považuji i to, že na přechodu pro chodce pustím nerozhodného chodce a ještě mu rukou pokynu, že může jít. Také když se mi tady povede dobrá rada, třeba nedávno tady Omezovač rychlosti, také mám dobrý pocit a říkám si "Zas jeden dobrý skutek".
Satame - zcela mimořádné na tebe reaguji (viz, co jsem ti napsal minule...), ale OK, beru to jako příměří...
Za asi tři dny minulého týdne jsem najel cca 600 km po Praze ve špičkách, trošku větším autem...
Kolik chodců jsem - s úsměvem a pokynutim pustil přes přechod ani nevím - neřeším, mají přednost a jsou zranitelní...
Kolik aut jsem před sebe (v koloně) pustil z vedlejší taky nespočtu, kolegiální slušnost..
Možná to byly dobré skutky - fakt nevím, co je jako dobrý skutek obecně vnímáno...
Ale jako dobrý skutek rozhodně vnímám to, že jsem nedal přednost bábě, která zaparkovala cca 20 metrů před svetlama čumákem na chodník, zadkem přes půl odbocovaciho pruhu a domnívala se, že si s A na RZ, zlaté metly tě GL350 a její frizury, za níž by se styděl i makak, sednu/sedneme na zadek...
Podobne, jako já, ji nedalo prednost nejméně 5 aut přede mnou a nejméně 3 za mnou...
Tohle rozhodně dobrým skutkem bylo - dobrým skutkem prokázaným všem těm, které nemohla ohrožovat více...