Vlákno pokec o životě a vše okolo

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 03 pro 2017 20:09

Sova Všechny zdraví SOVA. Zalétla jsem na tuto větev (24poradna) tak doufám že zde vydržím dlouho a nikdo sovu nevypudí narážkami nebo urážkami. To by bylo sově líto. Chodila jsem sem dříve (zakladatelé si vzpomenou). Proto zdravím Mowlu a Matěje Trdelku, ty zatím neznám. Ale koukám že radí víc než dobře. Těším se na všechny že sem zase začnu od zítřka chodit. Jste jak to vypadá dobrý kolektiv. Doufám že to vydrží. Byla by škoda to pokazit. Na všechny se zítra těším. :-pa Babča Sova
Sovo, rád tě vidím - já tady n tvůj Nick už narazil - a měl jsem dojem, že tě znám (možná jako gecco).
No, pokud ne - rád se seznámím...
;)
Každopádně bych nerad, aby tě něco vypudilo (či někdo vypudil).
;)

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 03 pro 2017 20:14

Sova Všechny zdraví SOVA. Zalétla jsem na tuto větev (24poradna) tak doufám že zde vydržím dlouho a nikdo sovu nevypudí narážkami nebo urážkami. To by bylo sově líto. Chodila jsem sem dříve (zakladatelé si vzpomenou). Proto zdravím Mowlu a Matěje Trdelku, ty zatím neznám. Ale koukám že radí víc než dobře. Těším se na všechny že sem zase začnu od zítřka chodit. Jste jak to vypadá dobrý kolektiv. Doufám že to vydrží. Byla by škoda to pokazit. Na všechny se zítra těším. :-pa Babča Sova
Dobří holubi se vracejí a samozřejmě, že tě rád vidím. Vítej. :-)(

Sova
člen
Příspěvků 841
Registrován 13 čer 2016 10:37

Nový příspěvek od Sova » 03 pro 2017 20:17

mowla Sovo, rád tě vidím - já tady n tvůj Nick už narazil - a měl jsem dojem, že tě znám (možná jako gecco).
No, pokud ne - rád se seznámím...
;)
Každopádně bych nerad, aby tě něco vypudilo (či někdo vypudil).
;)
Já chodila jen sem. Na žádnou jinou poradnu ne. Možná shoda nicku (jsem stará bába tak nevím jestli je to dobře napsané to nick :lol: ). Jednou jsem něco hledala na internetu a narazila jsem na tuto poradnu. Pak jsem tu radila a pak jsem neměla internet atd.. Pak už to asi znáš. No ráda bych sem zase chodila. Nevím všechno to je jasný, ale snažím se poradit. Navíc jsem ráda když mou odpověď někdo opraví, aspoň se přiučím něčemu novému. Nebudu se tu hádat to opravdu ne. :/-p

mowla
člen
Příspěvků 6210

Nový příspěvek od mowla » 03 pro 2017 20:25

satam Trošku jsi mě předběhl, protože jsem se rozmýšlel, jak to napsat.
Říká se, že každý dobrý člověk by měl denně udělat 3 dobré skutky. A jsme u toho, co to je dobrý skutek. Asi teď budu trochu pro smích, ale za dobrý skutek považuji i to, že na přechodu pro chodce pustím nerozhodného chodce a ještě mu rukou pokynu, že může jít. Také když se mi tady povede dobrá rada, třeba nedávno tady Omezovač rychlosti, také mám dobrý pocit a říkám si "Zas jeden dobrý skutek".
Satame - zcela mimořádné na tebe reaguji (viz, co jsem ti napsal minule...), ale OK, beru to jako příměří...
;)
Za asi tři dny minulého týdne jsem najel cca 600 km po Praze ve špičkách, trošku větším autem...
Kolik chodců jsem - s úsměvem a pokynutim pustil přes přechod ani nevím - neřeším, mají přednost a jsou zranitelní...
Kolik aut jsem před sebe (v koloně) pustil z vedlejší taky nespočtu, kolegiální slušnost..
Možná to byly dobré skutky - fakt nevím, co je jako dobrý skutek obecně vnímáno...
:lol:
Ale jako dobrý skutek rozhodně vnímám to, že jsem nedal přednost bábě, která zaparkovala cca 20 metrů před svetlama čumákem na chodník, zadkem přes půl odbocovaciho pruhu a domnívala se, že si s A na RZ, zlaté metly tě GL350 a její frizury, za níž by se styděl i makak, sednu/sedneme na zadek...
Podobne, jako já, ji nedalo prednost nejméně 5 aut přede mnou a nejméně 3 za mnou...
Tohle rozhodně dobrým skutkem bylo - dobrým skutkem prokázaným všem těm, které nemohla ohrožovat více...
:lol: :lol: :lol:

mowla
člen
Příspěvků 6210

Nový příspěvek od mowla » 03 pro 2017 20:27

Sova Nebudu se tu hádat to opravdu ne. :/-p
Velmi rád tě budu číst...
;)

Ann
člen
Příspěvků 6632
Registrován 06 črc 2016 09:33

Nový příspěvek od Ann » 04 pro 2017 07:46

Vítej Sovičko, moc ráda tě vidím :-y a doufám, že nám zase někam neodletíš. :-pa

Sova
člen
Příspěvků 841
Registrován 13 čer 2016 10:37

Nový příspěvek od Sova » 04 pro 2017 09:32

Ann Vítej Sovičko, moc ráda tě vidím :-y a doufám, že nám zase někam neodletíš. :-pa
Děkuji všem za přivítání.

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6470
Registrován 27 úno 2017 13:17

Nový příspěvek od satam » 05 pro 2017 08:46

Nějak se nám ten pokec o životě rychle rozjel a stejně rychle zasekl. Co vy nato?

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 05 pro 2017 09:46

Když to vezmu zpětně, tak minulý rok, v předvánočním období, se to tu hemžilo dotazy a poslední dobou je tady utrum. Ano, založily se dvě vlákna, jedno všeobecné, druhé o humoru, ale co je to platné, nikdo nepřispívá. Čím to může být zapříčiněno? Předvánočním shonem, jak psala Ann, nebo že se skončilo se šťavnatými slovy?
Pokud nebudou odkazy/reklama na tyto stránky, bude tady mrtvo.

:cry:

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 05 pro 2017 12:40

Všimněte si, kdy jsem napsal příspěvek o vyhledávači. a do této chvíle (12:38) se ani jeden nepodíval, i když je zrovna online (podle počítadla) 15 lidí. Není to divné? Děkuji vám za názory.

Ann
člen
Příspěvků 6632

Nový příspěvek od Ann » 05 pro 2017 14:11

Mudr.Lant Není to divné?
Není. Možná těch 15 nahlížejících četlo jiné otázky na které přišli z jiného vyhledávače.

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6470

Nový příspěvek od satam » 05 pro 2017 16:14

Mudr.Lant Předvánočním shonem, jak psala Ann, nebo že se skončilo se šťavnatými slovy? :cry:
Ann Jestli se satame domníváš, že sem lidé chodili bavit se tím, jak se vzájemně napadáte, tak to si opravdu nemyslím.
Jen pro porovnání. Už jsem tu něco podobného uvedl.

Ann
člen
Příspěvků 6632

Nový příspěvek od Ann » 05 pro 2017 18:02

satam Jen pro porovnání. Už jsem tu něco podobného uvedl.
Nikdo jiný než já se nevyjádřil, tak dej hlasování.

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6470

Nový příspěvek od satam » 05 pro 2017 18:06

Ann Nikdo jiný než já se nevyjádřil, tak dej hlasování.
Ann,jukni prosím sem: https://www.24poradna.eu/navstevnost-st ... 14790.html

Ann
člen
Příspěvků 6632

Nový příspěvek od Ann » 05 pro 2017 18:09

No vždyť vím, kde jsi to vzal. Dej hlasování ať se mohou vyjádřit ostatní, jestli chtějí abyste se tady hádali a uráželi. Mě to zajímavé nepřišlo, třeba jiným ano. :lol:

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 05 pro 2017 18:20

Já bych se pro poradnu mohl rozkrájet, ale je to marný, je to marný... :lol:

prasce.jpg
prasce.jpg (21.98 KiB) Zobrazeno 4254 x

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6470

Nový příspěvek od satam » 05 pro 2017 18:21

Ann No vždyť vím, kde jsi to vzal. Dej hlasování ať se mohou vyjádřit ostatní, jestli chtějí abyste se tady hádali a uráželi. Mě to zajímavé nepřišlo, třeba jiným ano. :lol:
Prosím tě proč :-:u Já jsem s hádáním a nadáváním a podobnými věcmi skončil. Takže není o čem hlasovat.

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6470

Nový příspěvek od satam » 05 pro 2017 18:22

Mudr.Lant Já bych se pro poradnu mohl rozkrájet, ale je to marný, je to marný... :lol:
:-y :-y :-y

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 05 pro 2017 18:29

Ráno moudřejší večera. Dobrou :-pa

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6470

Nový příspěvek od satam » 05 pro 2017 18:31

Mudr.Lant Ráno moudřejší večera. Dobrou :-pa
Taky dobrou :-pa

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6470

Nový příspěvek od satam » 05 pro 2017 18:42

Pokec o životě, tak o životě.
Dneska jsem byl se ženou na vánočních trzích v Plavně (Plauen, bývalá NDR). Jezdíme tam už 5 let a řeknu vám, že hezčí vánoční trhy neznám. Stánky jsou různorodé a koupíte si tam různé speciality, které jinde nevidíte. V poledne si zajdeme na oběd do pizzerie "Tiziano", nemá chybu a hlavně: Často tam mají koňské steaky, které já i žena milujeme.
Nebudu to dále rozvádět, jen se zeptám na vaše zkušenosti s vánočními trhy u nás i u sousedů, popř. i o něco dále.

Sandra

Nový příspěvek od Sandra » 06 pro 2017 12:17

satam Pokec o životě, tak o životě.
Dneska jsem byl se ženou na vánočních trzích v Plavně (Plauen, bývalá NDR). Jezdíme tam už 5 let a řeknu vám, že hezčí vánoční trhy neznám. Stánky jsou různorodé a koupíte si tam různé speciality, které jinde nevidíte. V poledne si zajdeme na oběd do pizzerie "Tiziano", nemá chybu a hlavně: Často tam mají koňské steaky, které já i žena milujeme.
Nebudu to dále rozvádět, jen se zeptám na vaše zkušenosti s vánočními trhy u nás i u sousedů, popř. i o něco dále.
Já bohužel znám pouze ty vánoční trhy u nás. Nemáš fotku jak to vypadá na těch zahraničních? Docela bych se ráda podívala jak to vypadá.

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6470

Nový příspěvek od satam » 06 pro 2017 12:23

Sandra Já bohužel znám pouze ty vánoční trhy u nás. Nemáš fotku jak to vypadá na těch zahraničních? Docela bych se ráda podívala jak to vypadá.
Sandro, bohužel nemám. Ale jestli to nemáš k hranicím daleko, napiš, kde bydlíš, doporučím.
Jinak to Plavno je příjemné i tím, že cca 200m od náměstí, kde jsou trhy, je parkhaus, takže nemusíš pracně hledat místo k zaparkování. Plavno poměrně dobře znám, takže mohu leccos doporučit.

Sandra

Nový příspěvek od Sandra » 06 pro 2017 12:30

Alespoň částečně díky internetu jsem tam nahlédla https://www.plauen.de/media/bilder/800_ ... wetzel.jpg

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6470

Nový příspěvek od satam » 06 pro 2017 12:39

Sandro, to je přesně ono, jen to nic neříká o atmosféře těch trhů. Jezdíme tam ve všední den, takže žádné davy, ale lidí je tam dost a opravdu to stojí za to.

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 06 pro 2017 12:43

Samozřejmě že i u nás, na Pelhřimovsku jsou vánoční trhy, ale osobně nemám rád veliký shluk lidí, cetky, které se prodávají a přehnané ceny, ale jako občan své obce, chodím na naše trhy, kde si koupím nějakou drobnost od žáku místní školy, kterou vyrobili, něco od dvou - třech stánkařů s vánočními motivy, pokecám u horkého punču se spoluobčany, sním vynikající klobásku od řezníka z vedlejší vesnice a jsem velice spokojený.

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6470

Nový příspěvek od satam » 06 pro 2017 12:47

Doktore, náhodou chebské vánoční trhy neznáš? Tuším, že vloni byly vyhodnocené mezi nejlepšími v Česku. Kde jsou u vás? Přímo v Pelhřimově? Hoď sem fotku, tedy jestli je to možné.

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 06 pro 2017 12:55

satam Doktore, náhodou chebské vánoční trhy neznáš? Tuším, že vloni byly vyhodnocené mezi nejlepšími v Česku. Kde jsou u vás? Přímo v Pelhřimově? Hoď sem fotku, tedy jestli je to možné.
Nejen v Pelhřimově, ale také v Žirovnici, Počátkách, Pacově, Kamenici..., fotku nedodám, protože ji nemám, když na žádné jiné trhy nechodím.
... a dnes, jezdit na trhy do Německa, chce mít trochu i té odvahy.

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6470

Nový příspěvek od satam » 06 pro 2017 13:02

Mudr.Lant jezdit na trhy do Německa, chce mít trochu i té odvahy.
Důvod? Nejezdím do Berlína, Mnichova, Norimberku a dalších velkých měst. Jinde je prakticky bezpečno.Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Poslední příspěvek
  •    Pes olizuje vše okolo?
       od Opička » 21 lis 2017 19:02 »
    3 Příspěvků
    1401 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Ludvík
    21 lis 2017 19:06
  •    Kde koupit nylonové vlákno?
       od Eliška Vorlová » 30 srp 2017 10:20 »
    4 Příspěvků
    774 Zobrazení
    Poslední příspěvek od mowla
    30 srp 2017 10:37
  •    Může se v noci zdát o někom koho jsem v životě neviděl?
       od Erik » 27 bře 2018 09:51 »
    6 Příspěvků
    1139 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Mudr.Lant
    28 bře 2018 16:43
  •    Je dieta č. 9 záchovná při životě?
       od Pacoš » 09 črc 2018 17:50 »
    2 Příspěvků
    620 Zobrazení
    Poslední příspěvek od mowla
    09 črc 2018 18:31
  •    Vnímá člověk při spaní co se děje okolo?
       od Quidek » 18 pro 2016 06:49 »
    2 Příspěvků
    859 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Filipec
    19 pro 2016 10:20