Vlákno pokec o životě a vše okolo

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Sandra

Vlákno pokec o životě a vše okolo

Nový příspěvek od Sandra » 03 pro 2017 18:01

Trošku kopíruji mudrlanta :oops: , ale zakládám vlákno pokec o životě, co kdo dnes dělá, zažil, na co se těší a tak.

Jinak Doktore, dobrý nápad :-y .

Hned dám první příspěvek. Myslím si že by to mohlo mít úspěch a každý den si tu můžeme pokecat.

Dneska jsem zase 2 hodiny vymýšlela co budu vařit. Prostě děláme doma cca 15 jídel pořád dokola. Znáte to ne? guláš, svíčková, zapečené těstoviny, čočka párek vajíčko... Zkoušíte improvizovat a vymýšlíte nové recepty?Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 03 pro 2017 18:03

Sandra Trošku kopíruji mudrlanta :oops: , ale zakládám vlákno pokec o životě, co kdo dnes dělá, zažil, na co se těší a tak.

Jinak Doktore, dobrý nápad :-y .

Hned dám první příspěvek. Myslím si že by to mohlo mít úspěch a každý den si tu můžeme pokecat.

Dneska jsem zase 2 hodiny vymýšlela co budu vařit. Prostě děláme doma cca 15 jídel pořád dokola. Znáte to ne? guláš, svíčková, zapečené těstoviny, čočka párek vajíčko... Zkoušíte improvizovat a vymýšlíte nové recepty?
Škoda, že tu nefunguje chat. Chvíli běžel, ale měl nějaké nedostatky, tak ho admin odstranil, ale možná, že se zase začne chatovat.

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 03 pro 2017 18:05

Dneska jsem zase 2 hodiny vymýšlela co budu vařit. Prostě děláme doma cca 15 jídel pořád dokola. Znáte to ne? guláš, svíčková, zapečené těstoviny, čočka párek vajíčko... Zkoušíte improvizovat a vymýšlíte nové recepty?
Ne, neznáme. :-ch U nás se točí na 30 jídel a stále se něco vymýšlí.
Naposledy upravil(a) Mudr.Lant dne 03 pro 2017 18:06, celkem upraveno 1 x.

Sandra

Nový příspěvek od Sandra » 03 pro 2017 18:06

Mudr.Lant Škoda, že tu nefunguje chat. Chvíli běžel, ale měl nějaké nedostatky, tak ho admin odstranil, ale možná, že se zase začne chatovat.
A kolik ty jako mistr přes maso vaříš jídel? U nás je to pořád dokola. I-:(

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 03 pro 2017 18:07

Sandra A kolik ty jako mistr přes maso vaříš jídel? U nás je to pořád dokola. I-:(
Já už například vím, co se bude vařit příští neděli... králík na zelenině + ....

Sandra

Nový příspěvek od Sandra » 03 pro 2017 18:08

Mudr.Lant Já už například vím, co se bude vařit příští neděli... králík na zelenině + ....
A celkem vaříte kolik druhů jídla?

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 03 pro 2017 18:12

Sandra A celkem vaříte kolik druhů jídla?
To jsem psal nahoře, asi sis nevšimla. Těch jídel je na 30. Pokud si už nevíme rady, píchneme do kuchařky (knihy) nůž a pokud je tam recept, na který máme suroviny...stejně upečeme bůček. :lol:

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6470
Registrován 27 úno 2017 13:17

Nový příspěvek od satam » 03 pro 2017 18:19

Mudr.Lant To jsem psal nahoře, asi sis nevšimla. Těch jídel je na 30. Pokud si už nevíme rady, píchneme do kuchařky (knihy) nůž a pokud je tam recept, na který máme suroviny...stejně upečeme bůček. :lol:
Doktore, začínám mít pocit, že těch 30 jídel je vlastně "Bůček na 30 způsobů" :lol:

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 03 pro 2017 18:21

satam Doktore, začínám mít pocit, že těch 30 jídel je vlastně "Bůček na 30 způsobů" :lol:
Neee, na to mám kuchařku "Kuře na 100 způsobů" :lol:
A víš ty, že z bůčku se dá udělat mnoho jídel, pokud bereš surový bůček jako surovinu?
Naposledy upravil(a) Mudr.Lant dne 03 pro 2017 18:22, celkem upraveno 1 x.

Ann
člen
Příspěvků 6632
Registrován 06 črc 2016 09:33

Nový příspěvek od Ann » 03 pro 2017 18:22

U nás se nevaří podle kuchařky a proto nejsou jídla nikdy stejná. A často máme bez plánování „co dům dal“ a to je pokaždé jiné. :lol:

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 03 pro 2017 18:27

Ann U nás se nevaří podle kuchařky a proto nejsou jídla nikdy stejná. A často máme bez plánování „co dům dal“ a to je pokaždé jiné. :lol:
A víš ty, že z takových ingrediencí "co dům dal" je nejlepší jídlo?

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6470

Nový příspěvek od satam » 03 pro 2017 18:29

Mudr.Lant Neee, na to mám kuchařku "Kuře na 100 způsobů" :lol:
A víš ty, že z bůčku se dá udělat mnoho jídel, pokud bereš surový bůček jako surovinu?
O tom bůčku to vím, žena z něj docela často taky dělá různé mňamky, většinou bez receptu, takzvaně "ala já".
A ta kuřata bereš kde, když jsi tu před časem napsal, že ta supermarketová nejíš? Že ty máš nějakou "domácí" farmu :o

Ann
člen
Příspěvků 6632

Nový příspěvek od Ann » 03 pro 2017 18:39

Koukám vlákno pokec o životě a ono jen samé jídlo. :lol: :lol: :lol:

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 03 pro 2017 18:40

satam O tom bůčku to vím, žena z něj docela často taky dělá různé mňamky, většinou bez receptu, takzvaně "ala já".
A ta kuřata bereš kde, když jsi tu před časem napsal, že ta supermarketová nejíš? Že ty máš nějakou "domácí" farmu :o
Farmu nemám, ale mám dobré sousedy. My zbytky, kterých ale moc nezbývá, oni kuřátko. Vepřín také nemám, ale mám zásobu kvalitního masa z dobrých jatek. Holt v tom má vesnice výhodu.

mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 03 pro 2017 18:59

Přiznám se, točíme tak 30 (možná ó něco víc), ale dalších tak 30 k tomu nepravidelně přimícháván...
A občas i něco opět naleznu nebo vymýšlím...
:lol:

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6470

Nový příspěvek od satam » 03 pro 2017 19:05

Ann Koukám vlákno pokec o životě a ono jen samé jídlo. :lol: :lol: :lol:
Taky že jo. Vždyť jídlo je pro člověka jedna z nezbytných podmínek života ;)

Ann
člen
Příspěvků 6632

Nový příspěvek od Ann » 03 pro 2017 19:08

satam Taky že jo. Vždyť jídlo je pro člověka jedna z nezbytných podmínek života ;)
To jo, ale jsou i jiné zajímavé věci. Nebo celý den jen jíš? :lol:

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6470

Nový příspěvek od satam » 03 pro 2017 19:14

Ann To jo, ale jsou i jiné zajímavé věci. Nebo celý den jen jíš? :lol:
Ann, vždyť to vlákno zdaleka nekončí. A až se dostaneme k sexu, pak to bude o životě :lol:

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 03 pro 2017 19:20

Kdy jste naposled udělali dobrý skutek?
Já rád pomáhám a zrovna v týdnu jsem seřizoval rádio sousedovi od vedle. Vím, není to moc, ale soused je nevidomý.

Sandra

Nový příspěvek od Sandra » 03 pro 2017 19:25

Mudr.Lant Kdy jste naposled udělali dobrý skutek?
Já rád pomáhám a zrovna v týdnu jsem seřizoval rádio sousedovi od vedle. Vím, není to moc, ale soused je nevidomý.
Já dnes ráno když jsem šla nakupovat. Pán co nakupoval přede mnou, tak mu vypadla krabička cigaret. Volám na něj, pane halóóoó, vypadla vám krabička cigaret. On ji sebral a neřekl ani slovo. Ale jako dobrý skutek se to určitě počítá, i když pán na mě koukal jako kdybych mu ubližovala. :-/n

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6470

Nový příspěvek od satam » 03 pro 2017 19:28

Sandra Já dnes ráno když jsem šla nakupovat. Pán co nakupoval přede mnou, tak mu vypadla krabička cigaret. Volám na něj, pane halóóoó, vypadla vám krabička cigaret. On ji sebral a neřekl ani slovo. Ale jako dobrý skutek se to určitě počítá, i když pán na mě koukal jako kdybych mu ubližovala. :-/n
Sandro, nediv se. Vždyť platí, že každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán :-:u

Sandra

Nový příspěvek od Sandra » 03 pro 2017 19:32

satam Sandro, nediv se. Vždyť platí, že každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán :-:u
:-y

Jo to tak bývá.

Sandra

Nový příspěvek od Sandra » 03 pro 2017 19:34

Kolik si myslíte že bude mít tato otázka (pokud se zde bude opravdu kecat) zhlédnutí a odpovědí ? Časem třeba 1000 odpovědí a 45000 zhlédnutí?
To si asi fandím že? Ale zatím to vypadá dobře. a:-)

mowla
člen
Příspěvků 6210

Nový příspěvek od mowla » 03 pro 2017 19:36

Sandra Kolik si myslíte že bude mít tato otázka (pokud se zde bude opravdu kecat) zhlédnutí a odpovědí ? Časem třeba 1000 odpovědí a 45000 zhlédnutí?
To si asi fandím že? Ale zatím to vypadá dobře. a:-)
Víc...
;) :lol: 8-)

mowla
člen
Příspěvků 6210

Nový příspěvek od mowla » 03 pro 2017 19:43

Mudr.Lant Kdy jste naposled udělali dobrý skutek?
Co je dobrý skutek???
Někomu pomůžu - i třeba s prkotinou, a nechci to rovnou v hodinovce?
Někomu poradím? - to tady litá dobrejch skutků spáchaných většinou z nás, přítomných, denně...
Někomu udělám radost i třeba jen verbálně?
___
Nevím, co přesně je "dobrý skutek"...
Většinou se ale snažím chovat tak, aby ti okolo mne že mne neměli špatný pocit - pokud nezadají příčinu, aby jej měli...
:lol:

mowla
člen
Příspěvků 6210

Nový příspěvek od mowla » 03 pro 2017 19:48

Tak toto vlákno je čistokrevný chat - nevěřím, že tohle po pár dnech bude nekdo schopný přečíst a smysluplné reagovat na příspěvky staré i jen pár hodin...
:lol: :lol: :lol:
Sandro - :-y , tohle zalozit je počin roku...
:/-p a:-)
Doufám (a modri uz vědí), že tohle nesklouzne k nějakým nadávkám a výčitkám...
Resp. prosím o to, aby to zůstalo v rovině příjemného pokecu mimo témata otázek a nad věcí...
8-) ;) :/-p

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6470

Nový příspěvek od satam » 03 pro 2017 19:50

mowla Co je dobrý skutek???
Trošku jsi mě předběhl, protože jsem se rozmýšlel, jak to napsat.
Říká se, že každý dobrý člověk by měl denně udělat 3 dobré skutky. A jsme u toho, co to je dobrý skutek. Asi teď budu trochu pro smích, ale za dobrý skutek považuji i to, že na přechodu pro chodce pustím nerozhodného chodce a ještě mu rukou pokynu, že může jít. Také když se mi tady povede dobrá rada, třeba nedávno tady Omezovač rychlosti, také mám dobrý pocit a říkám si "Zas jeden dobrý skutek".

Sova
člen
Příspěvků 841
Registrován 13 čer 2016 10:37

Nový příspěvek od Sova » 03 pro 2017 19:53

Všechny zdraví SOVA. Zalétla jsem na tuto větev (24poradna) tak doufám že zde vydržím dlouho a nikdo sovu nevypudí narážkami nebo urážkami. To by bylo sově líto. Chodila jsem sem dříve (zakladatelé si vzpomenou). Proto zdravím Mowlu a Matěje Trdelku, ty zatím neznám. Ale koukám že radí víc než dobře. Těším se na všechny že sem zase začnu od zítřka chodit. Jste jak to vypadá dobrý kolektiv. Doufám že to vydrží. Byla by škoda to pokazit. Na všechny se zítra těším. :-pa Babča Sova

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6470

Nový příspěvek od satam » 03 pro 2017 19:56

Sova Všechny zdraví SOVA. Zalétla jsem na tuto větev (24poradna) tak doufám že zde vydržím dlouho a nikdo sovu nevypudí narážkami nebo urážkami. To by bylo sově líto. Chodila jsem sem dříve (zakladatelé si vzpomenou). Proto zdravím Mowlu a Matěje Trdelku, ty zatím neznám. Ale koukám že radí víc než dobře. Těším se na všechny že sem zase začnu od zítřka chodit. Jste jak to vypadá dobrý kolektiv. Doufám že to vydrží. Byla by škoda to pokazit. Na všechny se zítra těším. :-pa Babča Sova
Zdravím SOVU a doufám, že spolu budeme nadále vycházet normálně. Vítej zpět -:-/

Sova
člen
Příspěvků 841
Registrován 13 čer 2016 10:37

Nový příspěvek od Sova » 03 pro 2017 19:58

satam Zdravím SOVU a doufám, že spolu budeme nadále vycházet normálně. Vítej zpět -:-/
Myslím že to půjde bez problémů. Nejdůležitější je chtít. To když si řekne každý, tak to bude bezva. :-y

Odpovědět
  • Podobná témata
    Poslední příspěvek
  •    Pes olizuje vše okolo?
       od Opička » 21 lis 2017 19:02 »
    3 Příspěvků
    1401 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Ludvík
    21 lis 2017 19:06
  •    Kde koupit nylonové vlákno?
       od Eliška Vorlová » 30 srp 2017 10:20 »
    4 Příspěvků
    774 Zobrazení
    Poslední příspěvek od mowla
    30 srp 2017 10:37
  •    Může se v noci zdát o někom koho jsem v životě neviděl?
       od Erik » 27 bře 2018 09:51 »
    6 Příspěvků
    1139 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Mudr.Lant
    28 bře 2018 16:43
  •    Je dieta č. 9 záchovná při životě?
       od Pacoš » 09 črc 2018 17:50 »
    2 Příspěvků
    620 Zobrazení
    Poslední příspěvek od mowla
    09 črc 2018 18:31
  •    Vnímá člověk při spaní co se děje okolo?
       od Quidek » 18 pro 2016 06:49 »
    2 Příspěvků
    859 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Filipec
    19 pro 2016 10:20