Zdravím. Koupil jsem auto a je v něm autobaterie která vypadá docela dobře. Jedná se o bezúdržbovou baterii. Jak zjistit v jakém je stavu jestli bude zapotřebí koupit novou? Nerad bych aby mě nechala někde na holičkách.
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Zdravestravovani.cz
a proto je doporučuji.
Jak otestovat vydrž autobaterie?
Jsou na to zátěžové testery, zeptej se v servisu...
Var. B - mas-li wattmetr, zvládneš to i sám...
Var. C - můžeš, při pokojové teplote
- plně ji nabit
- změřit napětí, přesně (pokud je pod 12,2 V, vyhoď ji)
- zatížit ji tak 1/5 C po dobu minuty
- minutu počkat
- změřit napětí, přesně ( pokud kleslo pod 12,2 V, vyhoď ji)
Ale tenhle test je poněkud nebezpečný pro tebe i baterku, takže doporučuju ten servis...
Var. B - mas-li wattmetr, zvládneš to i sám...
Var. C - můžeš, při pokojové teplote
- plně ji nabit
- změřit napětí, přesně (pokud je pod 12,2 V, vyhoď ji)
- zatížit ji tak 1/5 C po dobu minuty
- minutu počkat
- změřit napětí, přesně ( pokud kleslo pod 12,2 V, vyhoď ji)
Ale tenhle test je poněkud nebezpečný pro tebe i baterku, takže doporučuju ten servis...
Ráno zapni v autě větrák, světlomety... a zkus nastartovat. Pokud nastartuješ a intenzita světla mírně poklesne, baterka je zdráva.Milan Heřman Zdravím. Koupil jsem auto a je v něm autobaterie která vypadá docela dobře. Jedná se o bezúdržbovou baterii. Jak zjistit v jakém je stavu jestli bude zapotřebí koupit novou? Nerad bych aby mě nechala někde na holičkách.
No řekl bych že to otestuje u starých modelů.Jinak při startu se ti všechny přípojné spotřebiče odpojí.
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.