Chci si ho na stará kolena pořídit.
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Portu.cz
a proto je doporučuji.
Portu.cz
a proto je doporučuji.
Máte zkušenosti se strojkem na uzavírání konzerv?
Vím, že je dnes všeho dostatek, i banánu, ale asi bude rozdíl zavařování do skla či plechovek.mowla Ano, mám...
Kdysi kdysi jsem takový měl - uměl zavírat, otevírat a i už použité plechovky falcovat (pro další použití)...
Dneska - vzhledem k dostupnosti vhodného skla i víček, bych si jej nepořizoval - sklo je lepší (až na rozbitnost při cestování - ale to snadno ošetříš...).
Ještě bych uvítal názor dabače a samozřejmě že i jiných.
Není...Mudr.Lant ... asi bude rozdíl zavařování do skla či plechovek.
Zavařování je druh konzervace - zavařovat můžeš i do plastových krabiček...
___
Kdysi nebylo dostupné (anebo bylo drahé) sklo a zejména kvalitní těsnění mezi skleněným víčkem a sklenicí (asi pamatuješ gumičky...).
Proto se používaly plechovky (černý pocínovaný plech). Tyto navíc umožňovaly přepravu i 'drncajícími' prostředky bez dodatečné izolace...
Dneska už je i kvalitní zavařovací sklo sklo naprosto běžné a levné, víčka také (i šroubovací, nepotřebuješ ani zavírací hlavu). Přepravu většího množství zavařenin vyřešíš snadno - třeba miralonem...
Jasně...Mudr.Lant Ještě bych uvítal názor dabače a samozřejmě že i jiných.
Souhlasím - více hlav, více moudrosti...
Pokud si takový strojek koupíš, jen - podle mne, vyhodíš peníze za něco, co, v zásadě, nepotřebuješ...
Na druhou stranu - já mám dvě pneumatická kanga (jedno větší a druhé menší) - a taky, v zásadě, nepotřebuju ani jedno...
Věz, že mi nejde o to, zda se obal rozbije či ohne, ale pokud dělám tlačenku, dám ji do skla, tak ji vyjmu rozšmelcovanou, z plechovky celou...dám - li pečené maso, vyjmu ho celé a to nemluvím o uzeném, různých mozaikách, šunkách... a když si uvědomím, že můžeš používat menší plechovky na různé pomazánky a paštiky...tak to mi nevyvrátíš.mowla Není...
Zavařování je druh konzervace - zavařovat můžeš i do plastových krabiček...
___
Kdysi nebylo dostupné (anebo bylo drahé) sklo a zejména kvalitní těsnění mezi skleněným víčkem a sklenicí (asi pamatuješ gumičky...).
Proto se používaly plechovky (černý pocínovaný plech). Tyto navíc umožňovaly přepravu i 'drncajícími' prostředky bez dodatečné izolace...
Dneska už je i kvalitní zavařovací sklo sklo naprosto běžné a levné, víčka také (i šroubovací, nepotřebuješ ani zavírací hlavu). Přepravu většího množství zavařenin vyřešíš snadno - třeba miralonem...
Jasně...
Souhlasím - více hlav, více moudrosti...
Pokud si takový strojek koupíš, jen - podle mne, vyhodíš peníze za něco, co, v zásadě, nepotřebuješ...
Na druhou stranu - já mám dvě pneumatická kanga (jedno větší a druhé menší) - a taky, v zásadě, nepotřebuju ani jedno...
Spíše se zajímám na to, jak se se strojkem manipuluje, jak dlouho trvá uzavřít plechovka...
Jako do plechovek jsem dával
toho hodně.Táta když byl ve špitálu tak jsem mu do pešek dal dvě prasata.Fákt je že ty konzervy třeba dva roky a dobrý.Ale na druhou stranu to byly plešky cínované a třeba u té tlačenky nebo sulcu to bylo trochu ne moc kovově nakyslé.Prejty dobré a masa také.Jednou v Bučovicích sem natrefil na plešky které byly falcované a vnitřky byly také jiné a ty neměly chybu.Aby šla pixla použitá oříznout a následně použít tak válec pixly musel být letovaný a ne falcovaný.Ale to o čem mluvím tak to je doba do revoluce.Potom už se tolik do konzerv nedávalo protože nebyly ani zdroje na krmení.Družstva v podstatě moc neprosperovala a tak už jsem se na to vykašlal.Možná dnes je to jinak tak že moje informace ber s rezervou jsou staré. Se sklem zkušenosti nemám.
toho hodně.Táta když byl ve špitálu tak jsem mu do pešek dal dvě prasata.Fákt je že ty konzervy třeba dva roky a dobrý.Ale na druhou stranu to byly plešky cínované a třeba u té tlačenky nebo sulcu to bylo trochu ne moc kovově nakyslé.Prejty dobré a masa také.Jednou v Bučovicích sem natrefil na plešky které byly falcované a vnitřky byly také jiné a ty neměly chybu.Aby šla pixla použitá oříznout a následně použít tak válec pixly musel být letovaný a ne falcovaný.Ale to o čem mluvím tak to je doba do revoluce.Potom už se tolik do konzerv nedávalo protože nebyly ani zdroje na krmení.Družstva v podstatě moc neprosperovala a tak už jsem se na to vykašlal.Možná dnes je to jinak tak že moje informace ber s rezervou jsou staré. Se sklem zkušenosti nemám.
Jsem rád, dabači, za tvůj názor, počítal jsem s nim a také jsi mne potěšil. Já o základní surovinu - maso - nemám problém. Takže jsem rozhodnut. Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji. Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji.dabač Jako do plechovek jsem dával
toho hodně.Táta když byl ve špitálu tak jsem mu do pešek dal dvě prasata.Fákt je že ty konzervy třeba dva roky a dobrý.Ale na druhou stranu to byly plešky cínované a třeba u té tlačenky nebo sulcu to bylo trochu ne moc kovově nakyslé.Prejty dobré a masa také.Jednou v Bučovicích sem natrefil na plešky které byly falcované a vnitřky byly také jiné a ty neměly chybu.Aby šla pixla použitá oříznout a následně použít tak válec pixly musel být letovaný a ne falcovaný.Ale to o čem mluvím tak to je doba do revoluce.Potom už se tolik do konzerv nedávalo protože nebyly ani zdroje na krmení.Družstva v podstatě moc neprosperovala a tak už jsem se na to vykašlal.Možná dnes je to jinak tak že moje informace ber s rezervou jsou staré. Se sklem zkušenosti nemám.
-
- Podobná témata
- Příspěvků
- Zobrazení
- Poslední příspěvek