Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
-
krtek
Nový příspěvek
od krtek » 12 úno 2018 08:15
Mám problém se sekačkou. Nůž má v sobě dírku do které přijde zasunout plastový čudlík a tím je zajištěn proti protočení při sekání. Bohužel plastový čudlík se opotřeboval a nyní se nůž protáčí. Co s tím udělat?
-
mowla
- člen
- Příspěvků 6210
- Registrován 13 črc 2017 16:26
Nový příspěvek
od mowla » 12 úno 2018 08:20
Koupit nový plastový čudlík...
Nebo lépe - být tebou, dal bych sekačku do servisu.
-
krtek
Nový příspěvek
od krtek » 12 úno 2018 09:20
Právě že tam plastový čudlík byl přidělený na tom na co se pomocí šroubů přitáhne ten nůž. To nejde koupit nový čudlík. Byl součástí té desky která se celá otáčí a na ní má být pomocí šroubů přitažený ten nůž. Napadlo mě nějak tam natavit umělou hmotu.
-
mowla
- člen
- Příspěvků 6210
Nový příspěvek
od mowla » 12 úno 2018 09:42
krtek Právě že tam plastový čudlík byl přidělený na tom na co se pomocí šroubů přitáhne ten nůž. To nejde koupit nový čudlík. Byl součástí té desky která se celá otáčí a na ní má být pomocí šroubů přitažený ten nůž. Napadlo mě nějak tam natavit umělou hmotu.
Jasně - takže jde o nějaký levnější typ sekačky (slabší motor, skoro jistě bez pojezdu)...
U takových se obvykle mění celý unašeč (původní není určen k opravě).
Jde o to, že ty plastové čudlíky slouží jako pojistka - aby nedošlo k poškození motoru nadměrným bržděním nože nebo k rozlomení nože (např. nárazem na kámen, pařez...) a pokud došlo k jejich střižení, bude poškozený i nůž - vřele doporučuju dát to do servisu (a rozhodně nedoporučuju unašeč jakkoli upravovat - určitě sis všiml, s jakou energií lítají ze sekačky drobné kamínky - představ si, že ti takto vyletí kus prasklého nože...!).
___
BTW - zkušený kutil by si poradil (po zhodnocení stavu unašeče a nože), jenže - nic proti, ty zkušený kutil nejsi - a veškeré neznalé snažení je v případě vysokootáčkových strojů smrtelně nebezpečné).
-
krtek
Nový příspěvek
od krtek » 12 úno 2018 09:46
Ano odnesu to na opravu. Máte pravdu. Jedná se o nejlevnější sekačku bez pojezdu.
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 12 úno 2018 11:36
krtek Mám problém se sekačkou. Nůž má v sobě dírku do které přijde zasunout plastový čudlík a tím je zajištěn proti protočení při sekání. Bohužel plastový čudlík se opotřeboval a nyní se nůž protáčí. Co s tím udělat?
Nikdy jsem neviděl, i u té nejlevnější sekačky, aby byl nůž upevněn jedním bodem proti otočení... u bubnové ano.
-
mowla
- člen
- Příspěvků 6210
Nový příspěvek
od mowla » 12 úno 2018 11:55
Mudr.Lant Nikdy jsem neviděl, i u té nejlevnější sekačky, aby byl nůž upevněn jedním bodem proti otočení... u bubnové ano.
K nožovým sekačkám - ne jedním bodem...
Samozřejmostí jsou 3 (u nejlevnějších sekaček 2) upevňující body...
Z toho jeden je šroub v ose, druhý (příp. i třetí) tvoří střižné body (kolíky) mimo osu...
Profi (kvalitní) sekačky mají jen ten šroub... Ale k tomu třeba tisícihran...
A potřebují pravidelnou údržbu...
-
-
Kde sehnat kolečka k sekačce
Příspěvků 2
od Karel K. » 14 kvě 2016 16:33 »
Udělal jsem si podomácku vyrobenou sekačku ale potřebuji ještě nějaká kolečka. Kde by se dali sehnat zadarmo?
- 2 Příspěvků
- 817 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od prasák
14 kvě 2016 23:36
-
-
Levné nářadí protáčí se rukojeti
Příspěvků 5
od Pepík » 25 říj 2016 15:56 »
Dobrý den , koupil jsem si levné nářadí z polska a při utahování šroubovákem se protáčí rukojeti. Jaké lepidlo použít?
- 5 Příspěvků
- 1119 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Pepík
27 říj 2016 14:35
-
-
Šroubováku se protáčí rukojeť
Příspěvků 2
od Pstruh » 10 kvě 2017 19:33 »
Jak opravit šroubovák kterému se neustále při dotahování protáčí umělohmotná rukojeť? To začalo po silnějším zabrání.
- 2 Příspěvků
- 786 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Karlos
11 kvě 2017 13:07
-
-
Protáčí se řemen u kompresoru
Příspěvků 3
od František56 » 17 pro 2017 12:04 »
Mám takový vyrobený domácí kompresor. Čím namazat řemen na kompresoru který se protáčí? Pomůže když koupím křídu a tu tam natrolit?
- 3 Příspěvků
- 931 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od dabač
17 pro 2017 19:30
-
-
Jaký nůž na houby ?
Příspěvků 1
od Marcel » 18 bře 2016 08:26 »
Zdravím. Jaký typ nože je nejlepší vzít sebou do lesa na houby? Poznámka majitele: Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Zdravestravovani.cz
a proto je doporučuji.
- 1 Příspěvků
- 772 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Čertík
18 bře 2016 15:53