Zaplacení pokuty v jednokorunových mincích?
Zaplacení pokuty v jednokorunových mincích?
Co na to řeknou když půjdu zaplatit pokutu na městskou policii v jednokorunových mincích jako protest?
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji.
Portu.cz a proto je doporučuji.
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Acema a proto je doporučuji.
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji.
Portu.cz a proto je doporučuji.
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Acema a proto je doporučuji.
Platí či neplatí, ale pokud jsem pochopil správně: Česká národní banka podle § 22 písm. b) a c) zákona České národní rady č. 6/1993 Sb.,
o České národní bance, stanoví:
Příjem zákonných peněz
§ 1
(1) Zákonné peníze 1) přijímají Česká národní banka, banky2) a ostatní právnické
osoby a fyzické osoby takto:
a) platné české bankovky (dále jen "bankovky") přijímají právnické a fyzické osoby bez
omezení;
b) platné české mince včetně mincí pamětních a platných pamětních mincí
československých3) (dále jen "mince") přijímají bez omezení Česká národní banka a banky;
ostatní právnické osoby a fyzické osoby mohou odmítnout přijetí
1. mincí nad 10 kusů téže nominální hodnoty,
2. mincí nad celkovou částku 100 Kč u mincí do nominální hodnoty 10 Kč včetně a nad
celkovou částku 500 Kč u mincí vyšších nominálních hodnot...
o České národní bance, stanoví:
Příjem zákonných peněz
§ 1
(1) Zákonné peníze 1) přijímají Česká národní banka, banky2) a ostatní právnické
osoby a fyzické osoby takto:
a) platné české bankovky (dále jen "bankovky") přijímají právnické a fyzické osoby bez
omezení;
b) platné české mince včetně mincí pamětních a platných pamětních mincí
československých3) (dále jen "mince") přijímají bez omezení Česká národní banka a banky;
ostatní právnické osoby a fyzické osoby mohou odmítnout přijetí
1. mincí nad 10 kusů téže nominální hodnoty,
2. mincí nad celkovou částku 100 Kč u mincí do nominální hodnoty 10 Kč včetně a nad
celkovou částku 500 Kč u mincí vyšších nominálních hodnot...
Jen tak, soukromě: Vzal by si za rito 500 korunových mincí?satam Doktore, máš pravdu.
Ovšem v tom případě bych vyžadoval zápis, že jsem byl ochotný pokutu zaplatit, ale příslušný orgán zaplacení, i když ze zákonných důvodů, odmítl. Tady trochu narážím na to mohou odmítnout. To ale znamená, že nemusí.
Nevím, jestli má cenu to dále pitvat.
Doktore, nedůvěra ke mně je tvůj problém, můj v žádném případěMudr.Lant Jak ti nevěřím, tak ti nevěřím vůbec.
Tvůj dotaz zněl, zda bych to ryto vzal, neptal ses, jak moc a jak sprostě bych u toho nadával Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji. Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji. Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Acema a proto je doporučuji.