Jak poznat maso z divočáka?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Grahem

Jak poznat maso z divočáka?

Nový příspěvek od Grahem » 27 bře 2018 08:09

Poznáte už vařené vepřové maso že to není klasické prase ale divočák? Včera jsem měl u známých ptáčky které byly z masa a to bylo úplně černé a chutnalo tak divně. Nebylo ale černé od spálení ale podle druhu masa. Mohlo se tedy jednat o divočáka?




dabač
člen
Příspěvků 2273
Registrován 06 črc 2016 14:10

Nový příspěvek od dabač » 27 bře 2018 15:44

Maso z divočáka je maso tmavé.pokud se jedná o starší kus tak je to klasická divočina.trochu jiná chuť.Pokud je divočák mladý kus tak je to maso prakticky chuťově přibližně jako hovězí.Ten kdo se v masech nevyzná tak to ani nepozná.pokud by kanci z chovu prasete domácího nebyli kastrovaní tak u starších kusů to´maso je taky cítit.Ale to není na závadu.

dabač
člen
Příspěvků 2273
Registrován 06 črc 2016 14:10

Nový příspěvek od dabač » 27 bře 2018 15:48

Maso z divočáka je maso výrazně tmavé oproti vepřovému .Pokud se jedná o starší kus tak je to klasická divočinaTtrochu jiná chuť.Pokud je divočák mladý kus tak je to maso prakticky červené přibližně jako hovězí.Ten kdo se v masech nevyzná tak to ani nepozná.Pokud by kanci z chovu prasete domácího nebyli kastrovaní tak u starších kusů to´maso je taky cítit.Ale to není na závadu.

Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 27 bře 2018 18:45

Mel ses tech známých zeptat...
;)
Ale ptáčky se obvykle dělají z hovězího. ..
;)
Jinak viz dabač - kdo divočáka jedl, bez problémů jej příšte pozná. ..

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 28 bře 2018 16:58

Chtěl bych opravit kolegy. Takové maso z lončáka má ještě světlou barvu, ale maso z něho po zimě se nedoporučuje, protože je vyhublé, ale na podzim, kdy je dostatek krmiva, to je jiné. No, a starší kusy už mají maso červenější až tmavé.


Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 28 bře 2018 17:08

Mudr.Lant Chtěl bych opravit kolegy. Takové maso z lončáka má ještě světlou barvu, ale maso z něho po zimě se nedoporučuje, protože je vyhublé, ale na podzim, kdy je dostatek krmiva, to je jiné. No, a starší kusy už mají maso červenější až tmavé.
Loncak je skoro jako domaci prase, pokud mel dost krmiva... Jinak je to jen drahe maso (kvalitní ) pro psa....
Kvalitní divočina z prasete má aspoň 5 let (Kanec, svinky nebrat, smrdi) a třeba na preriznuti achilovek potřebuješ britvu... nebo sekaček..
A když si z kruponu takoveho kance usijes nátepniky (boty, kdo to umi), mas je navždycky. ..
; )

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 28 bře 2018 17:20

mowla Loncak je skoro jako domaci prase, pokud mel dost krmiva... Jinak je to jen drahe maso (kvalitní ) pro psa....
Kvalitní divočina z prasete má aspoň 5 let (Kanec, svinky nebrat, smrdi) a třeba na preriznuti achilovek potřebuješ britvu... nebo sekaček..
A když si z kruponu takoveho kance usijes nátepniky (boty, kdo to umi), mas je navždycky. ..
; )
Ty sviňky považuješ za bachyně?

Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 28 bře 2018 17:36

Mudr.Lant Ty sviňky považuješ za bachyně?
Jo. ..
Bachyne nebo svinka...
Dneska to těžko póznás, ony se, potvory, v tomto počasi a za přikrmování pari kdykoli...

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 28 bře 2018 17:38

mowla Jo. ..
Bachyne nebo svinka...
Dneska to těžko póznás, ony se, potvory, v tomto počasi a za přikrmování pari kdykoli...
Co vím, tak bachyně nesmrdí v žádném období.

Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 28 bře 2018 17:41

Mudr.Lant Co vím, tak bachyně nesmrdí v žádném období.
Zkusil's nikdy maso kojící bachyne???

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 28 bře 2018 17:48

mowla Zkusil's nikdy maso kojící bachyne???
Už si někdy viděl, aby myslivec zastřelil kojící bachyni?

Ann
člen
Příspěvků 6632
Registrován 06 črc 2016 09:33

Nový příspěvek od Ann » 28 bře 2018 18:13

Mowlo, kvalitní maso pro psa? Říká ti něco Aujeszkyho choroba?

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 28 bře 2018 21:02

Ann Mowlo, kvalitní maso pro psa? Říká ti něco Aujeszkyho choroba?
... a co takový svalovec.

Ann
člen
Příspěvků 6632
Registrován 06 črc 2016 09:33

Nový příspěvek od Ann » 29 bře 2018 07:51

Mudr.Lant ... a co takový svalovec.
No fuj, ale ten aspoň nezabíjí. Aujeszkyho choroba je pro psa vždy smrtelná a očkovat se nedá ......

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 29 bře 2018 08:20

Ann No fuj, ale ten aspoň nezabíjí. Aujeszkyho choroba je pro psa vždy smrtelná a očkovat se nedá ......
Svalovec že nezabíjí? Říká ti něco trichinelóza? Ta v některých případech může i zabít.


Odpovědět
  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  •    Jak pozná myslivec mrtvého divočáka?
       od Marika » 26 čer 2017 12:52 »
    3 Příspěvků
    902 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Marika
    26 čer 2017 12:55
  •    Dorazit zraněného divočáka, nebo volat pomoc?
       od Jiří Kouba » 06 zář 2018 20:28 »
    1 Příspěvků
    550 Zobrazení
    Poslední příspěvek od dabač
    07 zář 2018 09:34
  •    Maso Zeman, nebo maso Novák?
       od Věrka » 31 srp 2018 17:47 »
    1 Příspěvků
    965 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Mudr.Lant
    31 srp 2018 17:57
  •    Jak poznat kvalitní mleté maso ?
       od Heluš » 28 bře 2016 10:06 »
    2 Příspěvků
    1321 Zobrazení
    Poslední příspěvek od prasák
    30 bře 2016 08:23
  •    Podle čeho poznat kvalitní maso?
       od Kuba » 14 kvě 2016 12:58 »
    2 Příspěvků
    781 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Jitule
    15 kvě 2016 00:03