Nahlášení škody zpětně!

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Mudr.Lant

Nahlášení škody zpětně!

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 08 dub 2018 10:28

Minulý pátek jsem jel směr Náchod. Za vesnicí Holohlavy jsem byl účastníkem dopravní nehody bez viny. Přede mnou jeli dvě auta, to první prudce zabrzdilo, protože sjíždělo mimo hlavní silnici, druhé auto muselo také zabrzdit, já zareagoval taky rychle a zastavil za autem přede mnou tak těsně, že bych mezi nárazníky nechtěl mít prst. Ve zpětném zrcátku jsem si všiml, že řidič jedoucí za mnou nějak divně poposkočil v kabině a poté jemně drcl svým autem do mého zadního nárazníku. Do jeho auta totiž narazilo další auto, jehož řidič nevěnoval pozornost a při 60 km narazil do auta těsně za mnou. Obě zadní auta byla značně poškozena, dítě (asi 6 let) nebylo připoutané...
Já obešel zkontrolovat své auto a na zadním nárazníku byla podélná prasklinka, kterou jsem nepovažoval za velikou škodu na mém autě. Řidič jedoucím za mnou jsem dal kontakty na můj telefon a s tím, že když nepotřebuje pomoc, odjel jsem . V Náchodě jsme navštívil obchod, chtěl dát do kufru, ale když jsem chtěl zavřít dveře, tak nešly, protože těsně pod RZ byly dveře poškozeny a zámek nemohl zapadnout. Dveře jsem musel zajistit pavoukem a až u švagra jsme řetězen natáhli západku a dveře už jdou zavírat.

No, a teď k otázce: Šlo by zpětně nahlásit škodu na dveřích, kdybych zjistil majitele vozu, který na mne narazil, ale nic o něm nevím? Žádná RZ, typ auta, prostě nic, co by ho identifikovalo. Díval jsem se na dopravní nehody v ten den, v tu hodinu v tom směru mezi Jaroměří a Náchodem, ale nikde jsem se nedopídil nehody, které jsem byl účastníkem. Kdybych se dozvěděl vše, co bych potřeboval vědět pro pojišťovnu, uznala by škodu zpětně?Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.

mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 08 dub 2018 10:49

Jo...
;)
Ale musíš zjistit právě to, co nevíš - RZ, jméno majitele...
___
Tvůj nárok na uplatnění pojistky (druhého řidiče) zaniká po třech letech promlčením.

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 08 dub 2018 10:53

mowla Jo...
;)
Ale musíš zjistit právě to, co nevíš - RZ, jméno majitele...
___
Tvůj nárok na uplatnění pojistky (druhého řidiče) zaniká po třech letech promlčením.
Útěchou by mi bylo, najít náhodného chodce, který fotil nehodu. Bude to nějaký občan Holohlav a tak zkusím rozhodit sítě a najít ho.
Udělal jsem blbost, že jsem nenechal prozvonit telefon tím řidičem. On mé číslo má, a já jeho ne! I-:(

mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 08 dub 2018 11:45

Mudr.Lant Útěchou by mi bylo, najít náhodného chodce, který fotil nehodu. Bude to nějaký občan Holohlav a tak zkusím rozhodit sítě a najít ho.
Tak přeju úspěšné hledání...
;)
Ale nejspíš budeš potřebovat i kontakt na toho řidiče, který vlastně šťouchanec způsobil - aspoň tak to řešili policajti, když jsem se před cca 25 lety do řetězovky dostal já - byli jsme tři poškození (kteří stihli taktak zastavit bez ťukance) a jeden škůdce, který nás pak scuknul do jedné hromady (já byl druhý ´ve frontě´ a měl jsem rozbitej čumák i zadek... ;) )...

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6470
Registrován 27 úno 2017 13:17

Nový příspěvek od satam » 08 dub 2018 13:28

Zkus na Policii zjistit, jestli nešetří tu nehodu těch dvou aut za tebou (píšeš o značném poškození). Pokud ji šetří, přihlas se jako další účastník s tím, že jsi škodu zjistil dodatečně. Pokud ten za tebou bude fér chlap, přizná, žes mu dal své nacionále a tedy že jsi skutečně účastníkem té nehody byl. Pak bys mohl jako poškozený dostat náhradu škody od pojišťovny viníka. Pokud to Policie nešetří, tak už se dál ani nesnaž.
Ale úspěch vidím tak na 20%, nevím, jestli se ti to pátrání a strávený čas ve srovnání s vzniklou škodou vyplatí.
A že sis nevzal nacionále toho řidiče za tebou je opravdu bohužel tvoje blbost. Vždyť z pohledu vás obou jsi ty ten poškozený, takže ty bys měl mít nacionále škůdce :-:u On tvoje nacionále potřebuje pouze pro případ nahlášení škody na svou pojišťovnu. Teď nemluvím o zavinění dalším řidičem.

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 11 čer 2018 21:42

Dnes jsem navštívil Policii v PE, kde jsem předem emailem popsal situaci a bylo mi řečeno, že je velmi malá pravděpodobnost plnění pojišťovny v plném rozsahu, protože jsem neudělal záznam o nehodě. Taky mi bylo řečeno, že bych musel jet k výslechu do Náchodu a podat oznámení o nehodě. Tak jsem se rozhodl, že to nechám tak, jak to je.

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Poslední příspěvek
  •    Krádež vozidla nahlášení
       od Danal » 09 dub 2016 19:09 »
    2 Příspěvků
    827 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Ralf
    09 dub 2016 21:53
  •    Hledání detektorem kovu a nahlášení nálezu
       od Romek » 23 lis 2016 10:33 »
    5 Příspěvků
    1224 Zobrazení
    Poslední příspěvek od dabač
    23 lis 2016 15:41
  •    Proplatí stát škody za likvidaci zvěře majiteli?
       od Milada » 10 led 2017 13:02 »
    3 Příspěvků
    865 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Zdenka
    10 led 2017 13:05
  •    Vyrábí se i dodávka od Škody?
       od Huml Karel » 22 črc 2018 10:18 »
    1 Příspěvků
    497 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Honza Novák1
    22 črc 2018 10:21
  •    Na koho se obrátit o náhradu škody?
       od Saša Šetrná » 05 zář 2018 12:57 »
    4 Příspěvků
    809 Zobrazení
    Poslední příspěvek od dabač
    05 zář 2018 18:48