Jaká šunka má nejvyšší kvalitu?
Jaká šunka má nejvyšší kvalitu?
Kde koupit šunku která bude opravdu vysoké kvality? Hlavně jakou šunku.
"Jaká šunka má nejvyšší kvalitu?" - ta, kterou si sama kvalitně z kvalitních surovin uděláš...
Pokud jde o koupitelnou - vybírej si šunku z čistého rostlého (ne z okrojků) masa (kýta je ideální, výborné je i karé), nevařenou. Vynikající je kýta zastudena uzená, naložená a v soli sušená - vcelku...
Dalším hlediskem je obsah vody - té by mělo být co nejméně...
A podstatná je i doba zrání - co nejdéle...
Z toho mi vychází ideálně prosciutto (a jeho varianty)...
___
Proč se ptáš? - resp. - k čemu tu šunku chceš použít?
Pokud jde o koupitelnou - vybírej si šunku z čistého rostlého (ne z okrojků) masa (kýta je ideální, výborné je i karé), nevařenou. Vynikající je kýta zastudena uzená, naložená a v soli sušená - vcelku...
Dalším hlediskem je obsah vody - té by mělo být co nejméně...
A podstatná je i doba zrání - co nejdéle...
Z toho mi vychází ideálně prosciutto (a jeho varianty)...
___
Proč se ptáš? - resp. - k čemu tu šunku chceš použít?
Kvalitní šunku koupíš u poctivého řezníka - uzenáře. Já osobně považuji za nejlepší Pražskou šunku, které se také říká " šunka od kosti". Šunka se dělá výhradně z vepřové kýty. Karé, jak píše kolega, bych označil jako nářez, nikoliv šunku.Iva Kde koupit šunku která bude opravdu vysoké kvality? Hlavně jakou šunku.
Kdybys bydlela v okolí Vlašimi, dal bych ti tip na vynikající výrobky určitého uzenáře.
Sáákra - a co hovězí šunka? Nebo krůtí, kuřecí...?Mudr.Lant Šunka se dělá výhradně z vepřové kýty.
Teď mne napadá - dětská šunka...
___
Máš pravdu - nejkvalitnější 'pravá' šunka je z vepřové kýty s kostí (proto "od kosti") a i s kůží, naložená a uzená a sušená jen v kuchyňské soli (bez dusitanů)...
Na druhou stranu se pod názvem "šunka" prodává i odpad (uvařený i třeba z drůbežího separátu a strukturou připomínající libové párky)...
https://www.youtube.com/watch?v=4xAslDtadqAMašínfíra Pepa Já si také myslím, že vepřová šunka je z kýty, protože obsahuje čisté maso. Tu od kosti jsem měl čest ochutnat a můžu potvrdit, že lepší jsem nejedl.