Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
-
Michal
Nový příspěvek
od Michal » 30 čer 2018 08:54
Stavím si z cihel zahradní domek a chtěl bych mít mezi kuchyní a pokojem otevřený vstup do oblouku. Jak to udělat aby cihly držely?
-
Michal
Nový příspěvek
od Michal » 30 čer 2018 13:56
Já ale myslel něco co nespadne. To prý se musí cihly nějak překládat. Tady není žádný zedník?
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 30 čer 2018 14:17
Michal Já ale myslel něco co nespadne. To prý se musí cihly nějak překládat. Tady není žádný zedník?
Ty ses nedíval na jiné ukázky? Je jich tam spousta. Já se za zedníka nepovažuji, a kdyby, tak si na oblouk netroufnu.
https://www.youtube.com/watch?v=OEzrjFDdIYw
-
mowla
- člen
- Příspěvků 6210
- Registrován 13 črc 2017 16:26
Nový příspěvek
od mowla » 30 čer 2018 15:09
Michal Já ale myslel něco co nespadne. To prý se musí cihly nějak překládat. Tady není žádný zedník?
Vždycky se zdi na šablonu (teprve po vyzrani malty se šablona odstraní.
Nosne oblouky se zdi s rádiem rovnym polovine vzdálenosti sloupků (pokud potřebuješ velmi nosne, zdi se dvojmo (horní o o něco větším rádiu rozepreny do dalších sloupku). Velmi vhodne je klenakovou cihlu zkosit do klínu. Velmi vhodné je používat licove cihly (nepodléhají tak snadno zvetravani) a mastnou cementovou maltu (stejný duvod).
Pokud jde o překládání cihel - tak se zdi plossi stropní klenby - to nepotřebuješ (jsou méně nosne a na dlouhou klenbu) , tebe zajímá prekladova klenba na sirku zdi - 30 - domnívám se, bude tak akorát - ne?
-
-
Kam jdou vybrané peníze za vstup na hradech?
Příspěvků 2
od Ilona S. » 23 úno 2016 15:40 »
Když zaplatím na hradu vstupní poplatek, kam pak ty peníze přijdou? Koupí se za ně něco? Poznámka majitele: Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Portu.cz
a proto je...
- 2 Příspěvků
- 1895 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Čeluk
23 úno 2016 19:40
-
-
Platí se vstup na Radyni?
Příspěvků 2
od Marcela Vorlová » 20 dub 2016 21:07 »
Nevíte někdo jestli se platí nějaké vstupné na hrad Radyně u Plzně? Není tam náhodou vstup zdarma?
- 2 Příspěvků
- 1214 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od prasák
20 dub 2016 21:36
-
-
Psí bouda otevřený vstup?
Příspěvků 7
od Pat bez Mata » 28 úno 2017 07:49 »
Co je lepší pro psa? Když má otevřený vstup do boudy nebo zakrytý například kobercem přichyceným nahoře? Sice by měl v boudě soukromno ale zároveň i tmu. Tak nevím.
- 7 Příspěvků
- 1883 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od satam
28 úno 2017 10:05
-
-
- 2 Příspěvků
- 1138 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od satam
09 zář 2017 18:51
-
-
Z čeho postavit stříšku na auto
Příspěvků 3
od David Gloss » 16 dub 2016 07:06 »
Parkuji d autem na zahradě a chtěl bych postavit nějaké krytí aby na auto nepršelo. Z jakého materiálu by šlo něco udělat? Stačí něco jednoduchého. Děkuji za tip
- 3 Příspěvků
- 1247 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od David Gloss
16 dub 2016 07:36