Jak upravit kančí?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Kamil

Jak upravit kančí?

Nový příspěvek od Kamil » 13 črc 2018 16:52

Dostal jsem velikou kančí kýtu a nevím co s ní. Jak z ní mám upéct či uvařit něco co bude dobré?




Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 13 črc 2018 17:46

Základ je vykostit ji - umíš to, aniž bys ji rozbil na skoro mleté maso??
:lol:

Kamil

Nový příspěvek od Kamil » 13 črc 2018 18:12

Mám to, maso je vcelku. Co dál?

Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 13 črc 2018 18:18

Kamil Mám to, maso je vcelku. Co dál?
Tak - včil si vyber, jestli se zelím nebo se šípkovou...
;)

Kamil

Nový příspěvek od Kamil » 13 črc 2018 18:20

To je jedno, nemám představu co bude lepší.


Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 13 črc 2018 18:29

Kamil To je jedno, nemám představu co bude lepší.
Tak tomu nerozumím - člověk, který umí vykostit kýtu tak, že cituji - "maso je vcelku" (to já neumím :lol: - resp. nikdo to neumí tak, aby šlo o celistvý špalík masa), nemá představu, jak chutná divočák na šípkové či divočáčí vepřo-knedlo-zelo???
A neumí ani sdělit, o jak staré a vyzrálé maso se jedná???
:lol: :lol: :lol:
___
Nerozumím...
1. máš za úkol tady generovat otázky - v tom případě se věnuj oblastem, o nichž aspoň něco víš
2. chceš nachytat 'moudrosti' vyššího levelu - opět, musíš znát základy
Jinak budeš za blbca...
:-P

Kamil

Nový příspěvek od Kamil » 13 črc 2018 18:35

Nechápu..... Kýtu jsem rozřízl, kost vyndal a maso je vcelku. Když neumíte poradit, neměl byste odpovídat, pane Mowla.

Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 13 črc 2018 18:45

Kamil Nechápu..... Kýtu jsem rozřízl, kost vyndal a maso je vcelku. Když neumíte poradit, neměl byste odpovídat, pane Mowla.
OK - kdyby ses registroval - abych tě propříště poznal, nebudu si tvých otázek všímat...
:lol: :lol: :lol:
Kdybys totiž skutečně věděl, o čem píšeš, psal bys o ořechu, horním a spodním šálu a pak odřezcích (i ten nejšikovnější řezník má odřezky) a kůži a tuku...
Každé má jiné použití...
:lol: :lol: :lol:

Kamil

Nový příspěvek od Kamil » 13 črc 2018 18:57

Píšu zcela jasně. " Dostal jsem velikou kančí kýtu a nevím co s ní"

Doplním. Dostal jsem ji od přítele který je myslivec.
Nejsem řezník, ani kuchař, přece ji nevyhodím jen proto, že nevím jak se která část masa jmenuje. Žádal jsem o radu jak ji upéct a nedočkal se. Kdybych byl kuchař, tak se neptám, to dá rozum, ne?
Taková poradna ve které se člověk nesmí zeptat, když něco neví je k ničemu ...........

Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 13 črc 2018 19:13

Kamil Píšu zcela jasně. " Dostal jsem velikou kančí kýtu a nevím co s ní" ...
Já se v 17:46 (nyní je 19:02) ptal zcela jasně - "Základ je vykostit ji - umíš to, aniž bys ji rozbil na skoro mleté maso??"

Kdybys odpověděl - neumím, "nejsem řezník ani kuchař" - což by, podle mne, napsal každý, kdo tuhle situaci nezná, poradil bych ti:
- jak kýtu vykostit
- jak poznat, o jak vyzrálé maso se jedná a z jak starého kusu (cca)
- jak zpracovat jednotlivé části, k čemu se hodí

Takto - podle průběhu vlákna, mám pocit, že
a) se tu pokoušíš generovat dotazy bez znalosti věci (čili naprosto hloupě)
b) chceš se naučit něco, k čemu nemáš základy

A to - promiň, se pak radit nedá - ne tak, aby to mělo smysl...
Tobě je to jedno (ve své nevzdělanosti nechápeš, že se ptáš nesmyslně - jen ti vadí, že tě neberu vážně) - a nikdo další se otázky a následných odpovědí také nic nedozví.
___
Nemám rád, když ze mne někdo dělá blbce...!
:lol: :lol: :lol:
________________________________________
Ale přesto ti dobře poradím (nebo následníkům) - tu kýtu jsi stejně nevykostil (nemáš ani páru, o jakých svalových skupinách píšu) - můžeš zkusit kýtu na několik týdnů naložit (pečlivě a se znalostí!! - jinak ji poté vyhodíš) a pak ji vyudit a nechat dozrát - taková vcelku vyuzená kýta je velikou dobrotou a cena na maloobchodním trhu se pohybuje okolo 500,- Kč/kg...


Odpovědět
  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  •    Jak uvízli Divocí kanci v jeskyni?
       od Vendula K. » 10 črc 2018 14:21 »
    4 Příspěvků
    422 Zobrazení
    Poslední příspěvek od mowla
    10 črc 2018 15:10
  •    Jak uvařit dobrý kančí guláš?
       od Petrísek » 18 črc 2018 08:52 »
    4 Příspěvků
    967 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Mudr.Lant
    18 črc 2018 10:32
  •    Jak upravit ketlované šperky?
       od Daniela Kočková » 06 kvě 2016 08:15 »
    2 Příspěvků
    849 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Čertík
    06 kvě 2016 08:43
  •    Jak nejlépe upravit skopové maso?
       od Jájina » 18 dub 2017 15:37 »
    2 Příspěvků
    982 Zobrazení
    Poslední příspěvek od satam
    18 dub 2017 15:42
  •    Jak upravit pstruha?
       od Kateřina » 25 čer 2018 11:23 »
    4 Příspěvků
    1302 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Jitule
    25 čer 2018 12:36