Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
-
Robert Zelenka
Nový příspěvek
od Robert Zelenka » 28 črc 2018 09:03
Dobrý den, mám hodně starou tetu o kterou se starám. Zdá se ale, že už tady dlouho nebude. Jak řešit až ji najdu doma mrtvou? Volat lékaře, nebo pohřební službu? A jak mám zařídit pohřeb a dědické řízení? Děkuji.
-
Jan z Rokycan1
Nový příspěvek
od Jan z Rokycan1 » 28 črc 2018 09:14
Když ji "najdete doma mrtvou", volejte lékaře a policii. Policie ve spolupráci s lékařem vyloučí násilný čin, lékař pak vystaví úmrtní list. Pohřeb zařídíte přes některou pohřební službu, co se dědictví týká, podle mého názoru ohlásíte úmrtí na příslušné matrice a tam vám doporučí notáře, který dědictví vyřídí. S tím dědictvím je to ale jen můj názor, fungovat by to mělo.
-
-
Příčina úmrtí?
Příspěvků 2
od Novotný » 07 črc 2018 08:45 »
Dneska nám umřel kocour, včera se mu udělala velká boule pod pusou, ale choval se normálně i žral. Chtěl jsem s ním jít k vetovi až v pondělí, protože ve státní svátek ordinují jen velké kliniky a za...
- 2 Příspěvků
- 528 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od mowla
07 črc 2018 11:14
-
-
Jak postupovat při koupi auta
Příspěvků 5
od Jiří Krpka » 13 bře 2017 17:55 »
Omlouvám se ale nikdy jsem ještě auto nekupoval. Zítra má přijet pan z jiného města než kde bydlím. Pokud se dohodneme že auto koupím jak postupovat? Nejspíš sepíšeme nějakou smlouvu o předání vozu....
- 5 Příspěvků
- 1684 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od satam
13 bře 2017 19:17
-
-
Jak postupovat při výměně bytu?
Příspěvků 3
od Marek1973 » 02 dub 2017 14:34 »
Po nějaké době jsme konečně sehnal byt na výměnu. Jak postupovat při stěhování? Je lepší jeden byt kompletně vyklidit a pak začít navážet věci z druhého bytu, nebo průběžně stěhovat obojí najednou?
- 3 Příspěvků
- 1118 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od satam
02 dub 2017 18:45
-
-
Jak postupovat při přípravě dřeva k otopu?
Příspěvků 2
od Mudr.Lant » 06 dub 2017 09:00 »
Mám rozepři v přípravě dřeva na topení. Můj záměr je, že metrové polena bych rozštípal na štípačce, dřevo uložil do hranice k proschnutí a potom cirkulárkou nařezal na kusy a uložil. Syn to chce...
- 2 Příspěvků
- 921 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Mudr.Lant
06 dub 2017 14:36
-
-
Jak postupovat při vytopení bytu od sousedů?
Příspěvků 3
od MARTA » 20 říj 2017 15:44 »
Dnes ráno vypadla sousedovi nade mnou hadice z pračky a mám celý mokrý strop. Byt mám naštěstí pojištěný. Jak mám postupovat? Mám zavolat synovi aby přijel s fotoaparátem? Nebo stačí dojít na...
- 3 Příspěvků
- 1962 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od mowla
20 říj 2017 16:36