Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
-
Barney
Nový příspěvek
od Barney » 06 srp 2018 15:10
Když vypustím žumpu na pole, nemůže přijít nějaká kontrola jestli mám lístek od vývozu?
Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Acema
a proto je doporučuji.
-
Barney
Nový příspěvek
od Barney » 06 srp 2018 18:10
A to by přišel nějaký úředník?
-
satam
- zkušení rádci
- Příspěvků 6470
- Registrován 27 úno 2017 13:17
Nový příspěvek
od satam » 06 srp 2018 18:25
Barney A to by přišel nějaký úředník?
To už je pak jedno, jestli přijde úředník nebo kominík nebo nějaký jiný trouba.
-
Ann
- člen
- Příspěvků 6632
- Registrován 06 črc 2016 09:33
Nový příspěvek
od Ann » 06 srp 2018 19:07
Barney A to by přišel nějaký úředník?
Může přijít. Ale jestli to na tebe některý soused práskne, protože mu bude vadit ten zápach, klidně si tě na úřad předvolají.
-
dabač
- člen
- Příspěvků 2273
- Registrován 06 črc 2016 14:10
Nový příspěvek
od dabač » 07 srp 2018 14:28
Pamatuji doby kdy se močůvka z žumpy na louku normálně vyvážela.Nikomu to nevadilo.Problém je v tom že zákon umožňuje míti U RD žumpu.Septik není nutný.Ale močůvka by dnes nevím to jistě měla být likvidována přes čističku jako fekálie.I když kejda se na pole vozí.Dneska lidem vadí že na sídlišti v rybníčku skřehotají žáby,že soused má u slepic kohouta,A že močůvka smrdí.Divná to doba.Boříme se v plastových sra...ch, dýcháme zkažené ovzduší.Bez chemie se nenajíme a věci které lidi doprovázeli staletí najednou vadí.
-
mowla
- člen
- Příspěvků 6210
- Registrován 13 črc 2017 16:26
Nový příspěvek
od mowla » 07 srp 2018 14:44
dabač Pamatuji doby kdy se močůvka z žumpy na louku normálně vyvážela.Nikomu to nevadilo.Problém je v tom že zákon umožňuje míti U RD žumpu.Septik není nutný.Ale močůvka by dnes nevím to jistě měla být likvidována přes čističku jako fekálie.I když kejda se na pole vozí.Dneska lidem vadí že na sídlišti v rybníčku skřehotají žáby,že soused má u slepic kohouta,A že močůvka smrdí.Divná to doba.Boříme se v plastových sra...ch, dýcháme zkažené ovzduší.Bez chemie se nenajíme a věci které lidi doprovázeli staletí najednou vadí.
Ano, někteřé nové normy jsou nesmyslné. ..
Na druhou stranu se kapku - oproti minulim staletim změnily normy ziti - zahustenost osídlení, nároky lidi, příroda. ..
Nemá smysl 'plakat' nad elektrarnami, nechceme-li svítit loucemi, chladit v zimě nalovenym ledem a jezdit povozy...
Uvědom si, jakě % lidi už neumí prezit víkend tak, tak naší pradedeckove žili celý život. ..
-
dabač
- člen
- Příspěvků 2273
Nový příspěvek
od dabač » 07 srp 2018 19:57
Ve své podstatě máš pravdu.Ale v případě třeba válečného konfliktu a nemusí to být zrovna třetí světová tak jako konzumní spotřebitelé se hodně rychle zase vrátíme k lety osvědčenému nebo do jednoho pochcípeme.
-
mowla
- člen
- Příspěvků 6210
Nový příspěvek
od mowla » 07 srp 2018 20:24
dabač Ve své podstatě máš pravdu.Ale v případě třeba válečného konfliktu a nemusí to být zrovna třetí světová tak jako konzumní spotřebitelé se hodně rychle zase vrátíme k lety osvědčenému nebo do jednoho pochcípeme.
Pochcipeme...
Já ještě umim udelat oheň i z mokrého dřeva a prezit týden či mesic (ve slusnem pocasi) jen s tim, co si nalovim.
Ale už neumím rozdělat oheň třením dřev.
A moje deti neumí ani to, co umim ja. ..
___
Na druhou stranu - ja umim to, o cem si mi dedeckove nenechali ani zdát.
A me deti umi to, o cem si nechávám zdát ja. ..
-
dabač
- člen
- Příspěvků 2273
Nový příspěvek
od dabač » 07 srp 2018 23:10
Teď už bych jenom položil hypotetickou otázku.Kdo je nebo bude šťastnější.Jestli ten dědeček nebo ty děti.
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 08 srp 2018 08:41
Sranda je, kdo ti tu žumpu vyveze? Sám, v nějaké nádobě, nebo si pozveš hovnocuc?
Každý soudný předseda družstva nebo ředitel zemědělského podniku, ti dovolí před deštěm obsah žumpy vylít na pole, kam se vyváží kejda z chlívů.
-
dabač
- člen
- Příspěvků 2273
Nový příspěvek
od dabač » 08 srp 2018 12:22
Teď si nejsem jistý.Kejda od hospod.zvířat ano ale lidské výkaly tam ti nevím na to je tuším nějaká norma že přes čističku.Ale není žalobce není soudce.
-
satam
- zkušení rádci
- Příspěvků 6470
- Registrován 27 úno 2017 13:17
Nový příspěvek
od satam » 08 srp 2018 12:35
V dnešní době ti nikdo na ofiko zakázku žumpu nevyveze dokud nebudeš mít s příslušným vodohospodářským podnikem smlouvu o odborné likvidaci jejího obsahu. Zkoušel jsem to a ani soukromník si bez smlouvy necucne.
Jó, pokud vyvážíš sám, je to na tvé riziko a tvou odpovědnost.
-
mowla
- člen
- Příspěvků 6210
Nový příspěvek
od mowla » 08 srp 2018 15:55
dabač Teď už bych jenom položil hypotetickou otázku.Kdo je nebo bude šťastnější.Jestli ten dědeček nebo ty děti.
To je otázka, která trápí 'přemýšlivé' lidi už řadu tisíciletí...
O tempora, o mores!Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Acema
a proto je doporučuji.
-
-
Kam se vyváží odpadky ?
Příspěvků 4
od Gabriela » 26 čer 2016 07:59 »
Když hodím něco ve městě do popelnice kde to skončí ? Kam se vyváží popelnice ? Poznámka majitele: Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Portu.cz
a proto je doporučuji....
- 4 Příspěvků
- 1313 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Iva
06 bře 2018 16:06
-
-
Kam se vyváží chemické WC?
Příspěvků 6
od Tomáš Hobl » 02 bře 2018 15:55 »
Dobrý den. Plánujeme pořídit na chatu chemické WC jelikož tam není možnost přívodu vody. Kam se pak ten odpad z toho WC dává?
- 6 Příspěvků
- 2273 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od satam
02 bře 2018 18:33
-
-
- 1 Příspěvků
- 679 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od satam
21 bře 2018 16:19
-
-
Kam vyváží firma obsah žumpy?
Příspěvků 4
od Ben » 13 srp 2018 08:07 »
Kam vyváží odborná firma obsah žumpy když si ji nechám vysát? Poznámka majitele: Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Portu.cz
a proto je doporučuji....
- 4 Příspěvků
- 1046 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Mudr.Lant
13 srp 2018 10:29
-
-
Kontroluje někdo řidiče autobusů na alkohol?
Příspěvků 3
od Prcek » 05 dub 2016 18:46 »
Stalo se Vám někdy že zastaví policie řidiče trolejbusu nebo autobusu a zjišťuje jestli požil alkohol? Dneska byl při cestě do školy řidič tak ukecaný a na všechny řval že mu tam překážejí. Proto mi...
- 3 Příspěvků
- 1296 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od prasák
20 črc 2017 06:45