Jak uříznout visací zámek aby šel znovu svařit?
Jak uříznout visací zámek aby šel znovu svařit?
Mám docela dost drahý visací zámek a klíče mám doma. V které části ten oblouček přeříznout aby to šlo znovu svařit? Mám na to asi hodinu. Děkuji za odpověď
Re: Jak uříznout visací zámek aby šel znovu svařit?
Když na to spěcháš a chceš mít nepoškozený zámek, zavolej si zámečnickou pohotovost.
Re: Jak uříznout visací zámek aby šel znovu svařit?
To já se ti také vysměji, když chceš spravovat přeříznutý visací zámek. Ano, jde to, ale té práce starostí kolem. Cvakni ho pákovými štípačkami a dej tam nový.
Re: Jak uříznout visací zámek aby šel znovu svařit?
Tak promiň. Nikdo z pánů kteří tomu rozumí tady nebyl a ty jsi měl jen hodinu času. Tak jsem se snažila pomoct jak bylo v mých silách.ivo ↑05 říj 2018 14:30Zámečnickou pohotovost na visací zámek u skříňky? Vždyť by se mi vysmáli. Dal bych víc než za nový zámek. :-(
Re: Jak uříznout visací zámek aby šel znovu svařit?
Visací zámek se řeže u části která se nezasunuje do díry, čili je blíže k pevné části, protože část k díře se zasunuje do petlice či jiné části a tím jak je to svařené už by neprolezla dírou v uzamykatelné části.Dobrý zámečník to dokáže svařit (jenže kde dneska seženeš dobrého zámečníka, tento režim je ani nevychovává) tak, že tam není velký navařený kus.Ten jde na brusce obrousit, ale stejně se nepodaří to zbrousit tak aby trochu nepřečnívalo.
Dvaceti, třicetiletí to svařit nedokážou, nejlépe padesáti, šedesátiletí svářeči.
Re: Jak uříznout visací zámek aby šel znovu svařit?
Lahny, to bych si nedovolit napsat, že dnešní 20-30 letí nedokáží svařit, respektive nedokáží svařovat. Mám v rodině dva svářeče a oba umí na TIGu MIGu MAGu a ti 60 letí se učili na Triodýnách a dnes je postavit k svařovacím robotům, tak by byli jako ta Alenka v ....lahny ↑05 říj 2018 21:41Visací zámek se řeže u části která se nezasunuje do díry, čili je blíže k pevné části, protože část k díře se zasunuje do petlice či jiné části a tím jak je to svařené už by neprolezla dírou v uzamykatelné části.Dobrý zámečník to dokáže svařit (jenže kde dneska seženeš dobrého zámečníka, tento režim je ani nevychovává) tak, že tam není velký navařený kus.Ten jde na brusce obrousit, ale stejně se nepodaří to zbrousit tak aby trochu nepřečnívalo.
Dvaceti, třicetiletí to svařit nedokážou, nejlépe padesáti, šedesátiletí svářeči.