Vhodná teplota na utopence?
Re: Vhodná teplota na utopence?
Názory se velmi různí. Obecně záleží na postupu výroby, kvalitě surovin a případné konzervaci. Mám kamaráda specialistu na utopence, dodává i do hospod a jeho utopence v lednici nemám. Uchovávám je v původní sklenici, kterou vždy pečlivě zavřu víčkem, při pokojové teplotě (cca 22°C). A takto je konzumuji obvykle asi měsíc bez jakýchkoli známek kažení, kvašení apod.
Moje zkušenosti však neberte jako univerzální, obvykle se doporučuje uchovávat utopence v ledničce (cca 5-7°C) a zkonzumovat nejpozději do 1 měsíce. Pochopitelně čerstvé utopence je třeba nechat "uležet", a to cca 1-2 týdny. Skladovací podmínky pro uložení rovněž různí "odborníci" vykládají různě, od lednice až po "pokojových" 25°C.
Asi jsem vám moc nepomohl, ale to, co jsem popsal, je holá skutečnost. A pokud se tu najde někdo, kdo vám něco napíše a bude tvrdit, že jen jeho postupy jsou správné, berte to s rezervou, určitě to nebude obecná pravda.
Moje zkušenosti však neberte jako univerzální, obvykle se doporučuje uchovávat utopence v ledničce (cca 5-7°C) a zkonzumovat nejpozději do 1 měsíce. Pochopitelně čerstvé utopence je třeba nechat "uležet", a to cca 1-2 týdny. Skladovací podmínky pro uložení rovněž různí "odborníci" vykládají různě, od lednice až po "pokojových" 25°C.
Asi jsem vám moc nepomohl, ale to, co jsem popsal, je holá skutečnost. A pokud se tu najde někdo, kdo vám něco napíše a bude tvrdit, že jen jeho postupy jsou správné, berte to s rezervou, určitě to nebude obecná pravda.
-
- Podobná témata
- Příspěvků
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1 Příspěvků
- 965 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od mowla
22 bře 2018 13:00