Co s červenou řepou?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Ann
člen
Příspěvků 6632
Registrován 06 črc 2016 09:33

Co s červenou řepou?

Nový příspěvek od Ann » 22 říj 2016 18:54

Dostala jsem velkou přepravku červené řepy, poradíte jak je nejlepší ji zpracovat? Uvařit, nastrouhat a zavařit s křenem, nebo jinak? Máte někdo nějaký dobrý recept, nebo radu?




Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 22 říj 2016 19:08

Mám recepty od manželky:
SALÁT Z ČERVENÉ ŘEPY
Salát z červené řepy (3 kg řepy):
Řepu uvaříme ve šlupce, potom oloupeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme nastrouhaná 2 větší jablka, 2 nadrobno pokrájené cibule a podle chuti přidáme sůl, pepř, cukr, ocet a olej. Vše důkladně zamícháme, plníme do sklenic, které zavařujeme. Já zavařovala v troubě cca 20 minut.
============================
Křenová pasta
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300g křenu, 1dl oleje, 2dl vody, 1 lžíce cukru, 1 lžička soli, 1 lžíce octa

POSTUP PŘÍPRAVY

Očištěný křen se pokrájí na kousky, přidají se ostatní suroviny a vše se rozmixuje v mixéru. Podle délky mixování si zvolíme hrubost nebo jemnost pasty. Plní se do menších skleniček se závitem.
V případě rychlé spotřeby stačí uzavřenou skleničku skladovat v lednici, pro delší skladování doporučuji krátce sterilizovat (cca 10min) a po zavaření otočit dnem vzhůru, aby se víčko lépe zatáhlo.
Tato pasta je vhodná jako přísada do omáček, příloha k pokrmům a masu. Je opravdu moc dobrá, vyzkoušejte - doporučuji! Do 2 skleniček jsem nastrouhala 1 červenou řepu .

A jak jsem neměl z dětství rád, nyní se ji můžu užrat. ;)

Ann
člen
Příspěvků 6632
Registrován 06 črc 2016 09:33

Nový příspěvek od Ann » 22 říj 2016 19:16

Tak to bude určitě dobrota. :) Zkusím obojí. Moc děkuji.

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 22 říj 2016 19:25

A ještě bych ti doporučil: Polévka z červené řepy
=================

250 g vepřového žebírka
2 střední bulvy červené řepy nastrouhat na hrubém struhadle
zelenina (brambory, mrkev, petržel, celer, květák, kapusta, zelí, hrášek....)
bobkový list, nové koření,sůl a pepř
cibulka
lžíci másla
smetana(šlehačka)
ocet
Postup přípravy receptu
Žebírko, veškerou, drobně nakrájenou zeleninu, nastrouhanou červenou řepu, kořením, dám vařit do změknutí ve dvou litrech vody (záleží na množství zeleniny). Ocet se dá hned při vaření, aby řepa neztratila barvu. Potom osmahnu cibulku na lžíci másla, kterou přidám do polévky a následně přidám smetanu (šlehačku)

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 22 říj 2016 19:25

z červené řepy.jpg


Ann
člen
Příspěvků 6632
Registrován 06 črc 2016 09:33

Nový příspěvek od Ann » 22 říj 2016 19:36

Mňam .... Tak to až zítra, nemám ta žebírka. ;)


Odpovědět
  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  •    Reagují býci na červenou barvu?
       od Andrejka » 15 kvě 2016 11:52 »
    2 Příspěvků
    811 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Jitule
    15 kvě 2016 18:41
  •    Může jezdit sanitka na červenou?
       od Melichar » 16 črc 2016 13:03 »
    2 Příspěvků
    878 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Ann
    16 črc 2016 14:17
  •    Proč mají hasicí přístroje červenou barvu?
       od Karla333 » 03 led 2018 05:53 »
    1 Příspěvků
    589 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Mudr.Lant
    03 led 2018 08:44
  •    Co hrozí za jízdu na červenou?
       od Johanka » 19 pro 2018 15:12 »
    2 Příspěvků
    744 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Eva
    19 pro 2018 18:31