Proč jsou nezdravé polotovary

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.


Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 15 lis 2016 10:36

Pokud chápu otázku správně, tak polotovar je nezdravý z důvodu jeho nezpracování do finálního výrobku. Třeba taková polévka z pytlíku je polotovar, ale jíst se nedá dokud ji neuvaříš. Nebo také sekaná- syrová je polotovar!

Ann
člen
Příspěvků 6632
Registrován 06 črc 2016 09:33

Nový příspěvek od Ann » 15 lis 2016 12:51

Taky otázce moc nerozumím. Záleží na tom, jaký polotovar. Polévky a omáčky ze sáčku jsou i po dovaření nezdravé, protože obsahují konzervanty a dochucovadla, je to pořádná porce chemie. Ale třeba ta sekaná, ta může být jen maso s kořením, jenže stejně nevíme jaké maso.
Samozřejmě, že jen když si doma uvaříš, víš co jíš.

Uživatelský avatar
Čertík
člen
Příspěvků 2691
Registrován 20 úno 2016 08:35

Nový příspěvek od Čertík » 15 lis 2016 13:11

Jasně že konzervanty a dochucovadla jsou prasárna. Na domácí jídlo to nemá. Já tyto jídla nekupuju. Když si koupíš v supermarketu svíčkovou v platíčku i s knedlíkama a má trvanlivost měsíc a půl, tak co to asi může obsahovat. Normální svíčková by se v lednici za 4 - 5 dní zkazila. Polévky v pytlíku to je kapitola sama pro sebe. Tam kromě nudlí máš jen samé dochucovadlo a podobné látky.

dabač
člen
Příspěvků 2273
Registrován 06 črc 2016 14:10

Nový příspěvek od dabač » 15 lis 2016 17:27

A to vám řekl kdo?


Nikol

Nový příspěvek od Nikol » 15 lis 2016 18:06

To vám řekl kdo?
To že jsou polotovary škodlivé o tom není pochyb. Na domácí jídlo z čerstvých surovin to nemá. Co si budeme povídat.

dabač
člen
Příspěvků 2273
Registrován 06 črc 2016 14:10

Nový příspěvek od dabač » 17 lis 2016 08:44

A ta o Budulínkovi by nebyla?

Nikol

Nový příspěvek od Nikol » 17 lis 2016 09:10

A ty mi chceš Dabač říct že polévka v pytlíku plná konzervantů, barviv a éček je zdravá? To si snad děláš srandu ne?

dabač
člen
Příspěvků 2273
Registrován 06 črc 2016 14:10

Nový příspěvek od dabač » 17 lis 2016 13:23

Srandu si nedělám.Samozřejmě to co vaříš ze surovin doma tak to máš zdravé podle toho co a kolik toho tam vrazíš.Ale tvrdi že polotovar je obecně zdraví škodlivý je pitomost.A i ta polévka v sáčku o které tvrdíš pomalu že to je jed na krysy je také pitomost.Když už máš hrůzu z Těch éček tak se o nich informuj.Většina z nich jsou výtažky např z mořských řas a pod.To že se konzervant přidává má za následek dlouhodobé trvanlivosti.Tím netvrdím že řada potravin které konzumujeme je prvotřídní kvality.To ani náhodou.Ale tvrdit že to je přímo jed je opravdu z neinformovanosti a rčení jedna paní povídala.


Odpovědět
  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  •    Jsou hodně nezdravé škvarky se sádlem?
       od nemo » 05 pro 2016 19:02 »
    3 Příspěvků
    925 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Ann
    06 pro 2016 07:18
  •    Jsou sušenky nezdravé?
       od Stela » 26 led 2017 08:42 »
    4 Příspěvků
    915 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Ann
    26 led 2017 14:36
  •    Jsou topinky nezdravé?
       od Miroslav » 05 dub 2017 14:42 »
    3 Příspěvků
    754 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Anna
    05 dub 2017 14:45
  •    Jsou hranolky pečené v troubě nezdravé?
       od Heřmi » 16 srp 2017 18:11 »
    1 Příspěvků
    644 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Ann
    16 srp 2017 18:40
  •    Jsou bramborové knedlíky nezdravé?
       od Kvido » 02 říj 2017 13:26 »
    4 Příspěvků
    985 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Mudr.Lant
    02 říj 2017 14:16