Namočit houby pod maso ?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Klus Vláďa

Namočit houby pod maso ?

Nový příspěvek od Klus Vláďa » 23 lis 2016 14:09

Když budu dávat houby pod maso musím je nechat namočit? Nebo je stačí dát pod maso nalít vodu a začít péct? Bude tam hodně sosu tak bych je nemusel namáčet předem co myslíte ?




Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 23 lis 2016 14:19

My sušené houby propláchneme studenou vodou a necháme tak 10 minut namočit, potom se scedí a šoupnou se pod maso.

Klus Vláďa

Nový příspěvek od Klus Vláďa » 23 lis 2016 14:24

Díky za radu MudrLante jdu na to.

MilošL.

Nový příspěvek od MilošL. » 23 lis 2016 14:30

Záleží na každém. Já pokud vařím polévku nebo dávám houby pod maso tak je dávám i sušené rovnou. Pustí pak všechnu chuť do jídla. Každý to ale dělá jinak.

Klus Vláďa

Nový příspěvek od Klus Vláďa » 23 lis 2016 18:18

Tak jsem je nakonec nenamočil. Vařil jsem omáčku 2 hodiny a jsou pořád tvrdé co mám dělat? Mám omáčku na chvilku vypnout jestli dojdou a pak jí zase vařit? Měl jsem poslechnout a nejdřív je namočit.


Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 23 lis 2016 18:24

Každá rada drahá, ve tvém případě tvrdé houby. Zkus je vyjmout, mixérem rozemlít, ale záruku ti na to nedám.

Uživatelský avatar
Sova
člen
Příspěvků 841
Registrován 13 čer 2016 10:37

Nový příspěvek od Sova » 24 lis 2016 13:31

Jak píše Mudr.Lant také houby vždy předem namáčím. Mám zkušenost že bez namočení jsou některé i v polévce tvrdé. Raději namočit předem.


Odpovědět
  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek