Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
-
Klus Vláďa
Nový příspěvek
od Klus Vláďa » 23 lis 2016 14:09
Když budu dávat houby pod maso musím je nechat namočit? Nebo je stačí dát pod maso nalít vodu a začít péct? Bude tam hodně sosu tak bych je nemusel namáčet předem co myslíte ?
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 23 lis 2016 14:19
My sušené houby propláchneme studenou vodou a necháme tak 10 minut namočit, potom se scedí a šoupnou se pod maso.
-
Klus Vláďa
Nový příspěvek
od Klus Vláďa » 23 lis 2016 14:24
Díky za radu MudrLante jdu na to.
-
MilošL.
Nový příspěvek
od MilošL. » 23 lis 2016 14:30
Záleží na každém. Já pokud vařím polévku nebo dávám houby pod maso tak je dávám i sušené rovnou. Pustí pak všechnu chuť do jídla. Každý to ale dělá jinak.
-
Klus Vláďa
Nový příspěvek
od Klus Vláďa » 23 lis 2016 18:18
Tak jsem je nakonec nenamočil. Vařil jsem omáčku 2 hodiny a jsou pořád tvrdé co mám dělat? Mám omáčku na chvilku vypnout jestli dojdou a pak jí zase vařit? Měl jsem poslechnout a nejdřív je namočit.
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 23 lis 2016 18:24
Každá rada drahá, ve tvém případě tvrdé houby. Zkus je vyjmout, mixérem rozemlít, ale záruku ti na to nedám.
-
Sova
- člen
- Příspěvků 841
- Registrován 13 čer 2016 10:37
Nový příspěvek
od Sova » 24 lis 2016 13:31
Jak píše Mudr.Lant také houby vždy předem namáčím. Mám zkušenost že bez namočení jsou některé i v polévce tvrdé. Raději namočit předem.
-
-
- 2 Příspěvků
- 786 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Sova
02 pro 2016 16:59
-
-
- 3 Příspěvků
- 1048 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Matěj Trdelka
03 črc 2017 20:34
-
-
- 3 Příspěvků
- 742 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Helena Nyíriová
08 zář 2017 19:10
-
-
- 19 Příspěvků
- 2545 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Mudr.Lant
12 lis 2017 17:54
-
-
- 5 Příspěvků
- 1068 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Mudr.Lant
10 led 2017 22:21