Proč se musí těsto na chleba míchat tak dlouho?
Proč se musí těsto na chleba míchat tak dlouho?
Co se stane když budu těsto na chleba míchat místo 30 minut jen 5 minut?
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji.
Portu.cz a proto je doporučuji.
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji.
Portu.cz a proto je doporučuji.
Nic není jak se říká zadarmo.Pokud si pořídíš pekárnu tak ti chvíli potrvá než upečeš ten správný chléb.Ono to chce přeci jenom určitou zkušenosti i když v manuálu a na směsích jsou celkem srozumitelné návody co a jak dělat.Další výhodou pekárny je že v ní můžeš připravovat těsta na různá pečiva např.vánočky,koláče a pod.
Pokud má někdo zájem o dobrý recept: Chleba bez hnětení
=============
Suroviny:
1 hrnek žitné mouky
1 hrnek hladké mouky
2 hrnky polohrubé mouky
1 lžička kmínu
2 lžičky soli
0,5 lžičky sušeného droždí
To vše nasypeme do větší mísy a na sucho promícháme, pak přidáme
1 lžička octa
2 hrnky vlažné vody
Postup přípravy receptu
A promícháme, vznikne řidší těsto. Posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě kynout 6-7 hodin. Potom těsto v míse probereme vařečkou a necháme odpočinout 30 minut. Zatím si rozpálíme troubu na 230 stupňů a vložíme do ní prázdný kastrol (nerez, smalt průměru asi 21-23 cm a suchý! a necháme rozpálit 30 min. Do horkého suchého kastrolu vyklopíme pomocí stěrky těsto, posypeme kmínem.
Hrnec přikryjeme poklicí a pečeme při teplotě 230 stupňů 30 minut, pak poklici sundáme a dopékáme asi 20 minut na 220 stupních. Chleba se nepřichytí a krásně se vyklopí hned čerstvě upečený, jen musíte dodržet těch 30 min rozpálení suchého kastrolu.
Chléb je vynikající, křupavý a velmi jednoduchý.
Doporučuji plný hrnek 1/4 litru.
Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji. Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji.
=============
Suroviny:
1 hrnek žitné mouky
1 hrnek hladké mouky
2 hrnky polohrubé mouky
1 lžička kmínu
2 lžičky soli
0,5 lžičky sušeného droždí
To vše nasypeme do větší mísy a na sucho promícháme, pak přidáme
1 lžička octa
2 hrnky vlažné vody
Postup přípravy receptu
A promícháme, vznikne řidší těsto. Posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě kynout 6-7 hodin. Potom těsto v míse probereme vařečkou a necháme odpočinout 30 minut. Zatím si rozpálíme troubu na 230 stupňů a vložíme do ní prázdný kastrol (nerez, smalt průměru asi 21-23 cm a suchý! a necháme rozpálit 30 min. Do horkého suchého kastrolu vyklopíme pomocí stěrky těsto, posypeme kmínem.
Hrnec přikryjeme poklicí a pečeme při teplotě 230 stupňů 30 minut, pak poklici sundáme a dopékáme asi 20 minut na 220 stupních. Chleba se nepřichytí a krásně se vyklopí hned čerstvě upečený, jen musíte dodržet těch 30 min rozpálení suchého kastrolu.
Chléb je vynikající, křupavý a velmi jednoduchý.
Doporučuji plný hrnek 1/4 litru.
Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji. Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji.