Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
-
Capíková
Nový příspěvek
od Capíková » 04 led 2017 08:48
Má řezník vůbec nějaké limity? Nebo si může dělat výrobky jaké chce? Dneska jsem koupila tlačenku, ta je tvrdá že nejde ukrojit a místo masa jsou tam jen nějaké flaxy. Párek ten nejde jíst jaké je to bláto, jako bych kousala do těsta a né do masa. To si opravdu může každý řezník dělat co chce a nikdo to nekontroluje? Ještě jsem koupila vinnou klobásu a ta je přesolená že nejde prostě jíst. Pěkně jsem na něj naštvaná, nákup celkem za 150 kč a je to na nic
.
-
Ann
- člen
- Příspěvků 6632
- Registrován 06 črc 2016 09:33
Nový příspěvek
od Ann » 04 led 2017 09:51
Prozraď nám tady a i všude jinde kde to půjde, od koho jsi to koupila. Když to u něj nikdo kupovat nebude, nebude ty blafy ani prodávat. Jeho výrobky musí splňovat hygienické normy, ale co nich má dát, tak to mu asi nikdo nařídit nemůže. Zřejmě se snaží vyrábět co nejlevněji.
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 04 led 2017 10:15
Ano, i řezník má limity, levně vyrobit a draze prodat je jeden z nich. Jinak jak píše Ann.
-
Sandra
Nový příspěvek
od Sandra » 04 led 2017 10:28
K těm přesoleným věcem. Sůl je smozřejmě dobrý konzervant a klobásky pak déle vydrží. Není to že by řezníkovi ujela ruka se solí. Zřejmě už maso nemuselo být nejlepší a potřebuje aby dlouho vydrželo.
-
dabač
- člen
- Příspěvků 2273
- Registrován 06 črc 2016 14:10
Nový příspěvek
od dabač » 04 led 2017 17:12
Problém je v tom že po roce 89, byly zrušeny státní normy a tak si tam v podstatě výrobce nacpe co chce.Jsou ale ještě tací co nechtějí býti milionáři za každou cenu a své výrobky mají kvalitní.A na své řemeslo jsou patřičně hrdí.
-
-
- 1 Příspěvků
- 959 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Mudr.Lant
02 dub 2017 14:03
-
-
Jak staré je maso od řezníka?
Příspěvků 3
od denis » 12 črc 2017 15:26 »
Pokud si koupím maso u řezníka a tvrdí že je čerstvé, jak dlouho může být staré než se dostane na řeznický pult? Třeba bůček? Je možné že je ráno prase poraženo a za několik hodin je v prodeji? Nebo...
- 3 Příspěvků
- 673 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Matěj Trdelka
12 črc 2017 15:53
-
-
Používal se pečící papír dříve u řezníka na balení masa?
Příspěvků 2
od Jan Boháč » 11 zář 2017 14:11 »
Taky vám připomíná pečící papír ten papír který se dříve používal u řezníka do kterého balil maso? Mohlo se jednat o ten stejný papír a až později se zjistilo že je vhodný na pečení?
- 2 Příspěvků
- 1188 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Mudr.Lant
11 zář 2017 16:16
-
-
- 5 Příspěvků
- 1325 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Vinetu
22 srp 2018 00:38
-
-
Jaké složení má Eko kůže?
Příspěvků 1
od Majda » 29 čer 2022 04:55 »
Zdravím. Poradíte, zda se pod pojmem Eko kůže může skrývat materiál z různého složení nebo se jedná o certifikovaný materiál, který se vyrábí vždy se stejným složením? Našla jsem např. Jedná se o...
- 1 Příspěvků
- 1904 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od David
04 črc 2022 14:40