Učíte své děti hospodařit s penězi? Mám 3 letou dcerku a nikdy jsem zatím neuvažovala nad tím, že bych ji měla takovému něčemu cvičit.
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Portu.cz
a proto je doporučuji.
Portu.cz
a proto je doporučuji.
od kolika let jste učili děti hospodařit s penězi?
Já až od první třídy. Do té doby muselo stačit vysvětlení, že na některé věci nemám peníze. Myslím, že každé dítě brzy samo pochopí, že v obchodě se musí platit. A že rodiče dostávají peníze za práci, to se dozví také brzy. Ale jakmile dcera začala dostávat i když jen malé - kapesné, už jsem po ní chtěla, aby si na své přání peníze našetřila, aby se učila hospodařit s nimi.
Řekla bych, že učit dítě od narození, že život je o penězích, není správné.
Ann Já až od první třídy. Do té doby muselo stačit vysvětlení, že na některé věci nemám peníze. Myslím, že každé dítě brzy samo pochopí, že v obchodě se musí platit. A že rodiče dostávají peníze za práci, to se dozví také brzy. Ale jakmile dcera začala dostávat i když jen malé - kapesné, už jsem po ní chtěla, aby si na své přání peníze našetřila, aby se učila hospodařit s nimi.
No já jsem přesně tak uvažovala, že když malá začne chodit do školy, tak začnu s takovým učením, protože přece jen už bude vědět počítat atd ... ale ještě mě teď napadlo možná zkusit něco co vzpomínala jedna moje známá a to že u nich doma se věci počítají na montíky (oblíbené jídlo syna), že když náhodou porouchá nějaké hračky nebo podobně, se to přepočítá, že kolik montíkov nyní nedostane například.
Ano, tak je to určitě možné, ale bude třeba rozlišovat a trestat odebráním dobrůtky, jen když dítě něco poškodí úmyslně.
Hodně dětí zvládá počítat už před nástupem do první třídy, je tedy možné učit ho hospodařit s penězi dříve.
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji.
Portu.cz a proto je doporučuji.
Hodně dětí zvládá počítat už před nástupem do první třídy, je tedy možné učit ho hospodařit s penězi dříve.
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji.
Portu.cz a proto je doporučuji.
-
- Podobná témata
- Poslední příspěvek
-
- 2 Příspěvků
- 880 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od satam
22 srp 2017 15:31