Zrušení neexistujícího vozidla
Zrušení neexistujícího vozidla
Pokusím se popsat můj problém. Na zahradě mi stálo staré auto se kterým už jsem nejezdila a bylo nepojízdné. Nechala jsem ho rozebrat na náhradní díly. Každý si z něj něco vzal a nakonec jeden pán odtáhl i skelet. Jak mám auto odhlásit? Nemám papír o likvidaci. Značky mám ve skříni.
Pro odpověď potřebuji znát historii provozu toho auta a historii placení povinného ručení. Ale už jen to, co píšeš smrdí docela průšvihem a ztrátou asi docela slušné sumy peněz.
Takže: Kdo je majitel auta (na koho je přihlášené)? Nezajímá mě konkrétní osoba, stačí já, někdo z rodiny, někdo jiný, popř. úplně cizí člověk.
Odkdy je auto mimo provoz? Kdy a dokdy bylo naposledy zaplacené povinné ručení? Existuje na prodej na ND nějaká nejlépe písemná smlouva?
Zkus mi odpovědět, ale předpokládám, že tě stejně pošlu na evidenci vozidel, kde by ti měli dát nějakou odpověď, která vyřeší tvůj problém. Ale počítej s tím, že ti také minimálně naznačí částku, kterou tě to bude stát a nelekni se, ta částka se nejspíš bude pohybovat nejméně v řádu tisíců Kč.
Jinak děkuji Mudr.Lantovi za úvodní slovo
Takže: Kdo je majitel auta (na koho je přihlášené)? Nezajímá mě konkrétní osoba, stačí já, někdo z rodiny, někdo jiný, popř. úplně cizí člověk.
Odkdy je auto mimo provoz? Kdy a dokdy bylo naposledy zaplacené povinné ručení? Existuje na prodej na ND nějaká nejlépe písemná smlouva?
Zkus mi odpovědět, ale předpokládám, že tě stejně pošlu na evidenci vozidel, kde by ti měli dát nějakou odpověď, která vyřeší tvůj problém. Ale počítej s tím, že ti také minimálně naznačí částku, kterou tě to bude stát a nelekni se, ta částka se nejspíš bude pohybovat nejméně v řádu tisíců Kč.
Jinak děkuji Mudr.Lantovi za úvodní slovo
Tak tohle je s přihlédnutím k našim zákonům začarovaný kruh. Bude hodně záležet na tom, na jakého úředníka narazíš. My jsme měli štěstí, pokuta byla 500,- a z popisu úředník pochopil, že se budeme motat v kruhu, že kterého není cesta ven. Pomohl s přivřením oka, jak sám řekl. Fakt ale je, že nás tak trochu znal a ví, že se kvůli nám do žádné lapálie nedostane. Pro někoho, koho v životě neviděl by asi to oko přivřít nemohl.
-
- Podobná témata
- Poslední příspěvek
-
- 2 Příspěvků
- 859 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Ralf
11 dub 2016 19:33
-
- 2 Příspěvků
- 919 Zobrazení