Pálivá mletá paprika do utopenců?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Bejr

Pálivá mletá paprika do utopenců?

Nový příspěvek od Bejr » 28 bře 2017 15:45

Chci udělat ostré pikantní spíš až pálivé utopence. Nemám žádné feferonky. Bude se to dát jíst když do láku přidám pálivou papriku mletou? To by nemělo vadit že lák bude červený ne? Nebo to bude vypadat blbě? Bude to i pro návštěvu.

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.




satam
zkušení rádci
Příspěvků 6470
Registrován 27 úno 2017 13:17

Nový příspěvek od satam » 28 bře 2017 15:49

K jídlu to nejspíš bude, ale my do utopenců dáváme feferonky (dají se koupit mražené u vietnamců, nakládané skoro v každém supermarketu, je třeba trochu pátrat, já je kupuji v Normě) a to pak nemá chybu.
Ta červená barva je naopak docela přitažlivá a zároveň varuje: Pozor, pálím :!:

Bejr

Nový příspěvek od Bejr » 28 bře 2017 15:51

Paráda tak to zkusím.

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 28 bře 2017 16:10

Pálivou paprikou nic nezkazíš, na rozdíl od těch pálivých feferonu.

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6470
Registrován 27 úno 2017 13:17

Nový příspěvek od satam » 28 bře 2017 16:12

Počkej, nechci se tě dotknout, ale co se s nimi dá zkazit? Jedině když to neumíš a dáš jich moc, tak pak nevíš, co vlastně jíš :lol:


Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 28 bře 2017 16:15

Budeš se divit, tedy pokud příspěvek byl pro mne, že vím a umím používat nejen feferony, ale jako začínajícímu radit, aby dával feferony je docela na hraně.

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6470
Registrován 27 úno 2017 13:17

Nový příspěvek od satam » 28 bře 2017 16:17

Hele, Mudr.Lante, na jedné straně feferony jsou zdravé a uškodit celkem nemohou. Na druhé straně, jestli to přežene s feferony nebo tam nasype moc pálivé papriky, tak v tom nevidím velký rozdíl. Vlastně je to hlavně o množství a o začátečníkovi :lol:

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 28 bře 2017 16:24

To, že vše pálivé je zdravé vím, ale ať si tam dá co chce, třeba Jalapeno, já to jíst nebudu. :-ch

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6470
Registrován 27 úno 2017 13:17

Nový příspěvek od satam » 28 bře 2017 16:27

Jalapeňo, ty můžu, mňam mňam :-pa
Mezi námi, v Česku moc nejsou ale u německých soudruhů naprosto běžně. Takže mám pořád zásobu ;)

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 28 bře 2017 16:35

Nejen Jalapeňo, ale i další "hořlaviny " jsou i u nás v obchodech. ;)

Bejr

Nový příspěvek od Bejr » 28 bře 2017 16:36

Dal jsem tu mletou pálivou papriku a vypadá to dobře. Jen to bude chtít před podáváním asi protřepat. Jinak pohoda.

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 28 bře 2017 16:40

Moment, ty jsi papriku nasypal do láku (nálevu) nebo si každý špekáček posypal paprikou?

Bejr

Nový příspěvek od Bejr » 28 bře 2017 16:42

Mudr.Lant Moment, ty jsi papriku nasypal do láku (nálevu) nebo si každý špekáček posypal paprikou?
Samozřejmě do láku. Sedá ale ke dnu. Proto budu muset utopence před podáváním protřepat aby byl lák pořádně ostrý.

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 28 bře 2017 16:44

Tak to s tím budeš muset třepat. Kdybys posypal utopence v řezu, bylo by to lepší, protože lák se nepije. ;)

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6470
Registrován 27 úno 2017 13:17

Nový příspěvek od satam » 28 bře 2017 16:46

Nech to nejméně týden (lépe 10 - 14 dní) uležet, pak to zkus. Budeš mít "mustr" pro příště.
A jestli to chceš konzumovat dnes nebo zítra, nic proti, ale na příště si to udělej 14 dní dopředu a zjistíš, že je to o něčem úplně jiném :-pa

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6470
Registrován 27 úno 2017 13:17

Nový příspěvek od satam » 28 bře 2017 16:48

Mudr.Lant Tak to s tím budeš muset třepat. Kdybys posypal utopence v řezu, bylo by to lepší, protože lák se nepije. ;)
A úplně nejlepší by bývalo bylo (kur.a, to je patvar!), kdybys ty buřty nařízl a tou paprikou je prosypal. A bylo by po třepání :D
Mudr. Lante, já vím, už jsi to říkal :cry:Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.


Odpovědět
  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  •    Ideální doba na naložení utopenců
       od Fanda » 19 pro 2016 14:26 »
    7 Příspěvků
    1914 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Sova
    21 pro 2016 16:18
  •    Jak dlouho vydrží čerstvé mletá káva?
       od Jakub Frolec » 03 črc 2017 19:14 »
    3 Příspěvků
    770 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Lída
    03 črc 2017 19:18
  •    Paprika stále neplodí
       od riana » 12 bře 2016 13:39 »
    3 Příspěvků
    1421 Zobrazení
    Poslední příspěvek od riana
    12 bře 2016 14:15
  •    Jak dlouho roste paprika ze semínka než se může přesadit?
       od Marie Drobná » 27 led 2017 14:02 »
    6 Příspěvků
    1392 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Mudr.Lant
    28 led 2017 10:07
  •    Je zcvrklá paprika ještě poživatelná?
       od marika123 » 03 bře 2017 08:09 »
    3 Příspěvků
    958 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Ralf
    03 bře 2017 21:59