Grilování na rezavém roštu ?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Agáta

Grilování na rezavém roštu ?

Nový příspěvek od Agáta » 28 bře 2017 16:35

Dneska chceme grilovat a rošt je úplně zrezlý. Bude stačit ho několik minut vypálit ohněm? Nehrozí z jídla tetanus nebo něco takového? Mám nakoupené krkovice.




Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 28 bře 2017 16:38

Nemáš doma smirkový papír nebo ocelový kartáč? Pokud ne, vezmi vlhký hadr a povrchovou rez setři.

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6470
Registrován 27 úno 2017 13:17

Nový příspěvek od satam » 28 bře 2017 16:44

Nám je to celkem fuk, protože grilujeme na hliníkových(?) táccích, takže rošt může být v jakémkoli stavu, hlavně že maso nepropadne.
Ale vážně: Rošt vyndej, odrbej drátěným kartáčem a pak pod ním zatop. V době, kdy bude gril dostatečně rozpálený bude i rošt tak vypálený, že na něj maso můžeš klidně dát.
A mj. škodliviny, které vznikají při grilování, jsou horší než nějaká rez :lol:


Odpovědět
  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  •    Čím zadělat díry v pozink roštu?
       od Javořický » 04 lis 2017 12:55 »
    2 Příspěvků
    851 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Mudr.Lant
    04 lis 2017 13:41
  •    Grilování bez tuku
       od Iliana Brandič » 30 dub 2016 19:10 »
    2 Příspěvků
    1089 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Iliana Brandič
    30 dub 2016 20:18
  •    Otáčet maso několikrát při grilování?
       od Raduša » 30 dub 2016 19:11 »
    2 Příspěvků
    1044 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Čertík
    30 dub 2016 19:32
  •    Přikrývat gril při grilování ?
       od Jirka n. » 09 čer 2016 14:56 »
    2 Příspěvků
    997 Zobrazení
    Poslední příspěvek od prasák
    09 čer 2016 15:08
  •    Proč je grilování nezdravé ?
       od Libor 29 » 10 čer 2016 20:56 »
    2 Příspěvků
    985 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Čertík
    10 čer 2016 21:24