Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 06 dub 2017 09:00
Mám rozepři v přípravě dřeva na topení. Můj záměr je, že metrové polena bych rozštípal na štípačce, dřevo uložil do hranice k proschnutí a potom cirkulárkou nařezal na kusy a uložil. Syn to chce dělat obráceně: polena nařezat na špalky, posekat a dřevo uložit k proschnutí.
Jak byste to dělali vy, kteří máte zkušenosti s touto prací?
-
dabač
- člen
- Příspěvků 2273
- Registrován 06 črc 2016 14:10
Nový příspěvek
od dabač » 06 dub 2017 11:48
já to dělám tak jak to chceš dělat ty.Ale syn má pravdu.Dřevo prosychá z čelních stran .Po délce v metru to trvá podstatně déle.To je názor dřevařů a je správný.Když rozštípneš špalek v metráži třeba po roce tak je krásně vidět jak to prosychá od obou konců a prakticky po obvodě minimální proschnutí.
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 06 dub 2017 14:36
Mně nejde o délku schnutí dřeva, to může být i dva roky než ho použiji, ale jde mi o pracnost. Z rozštípaného metrového dřeva vytvořím hranici až kde a zabere poměrně menší prostor, než naštípané polena. Dnes jsem projížděl vesnicemi a všímal si, jak mají uložené dřevo a výsledek? Takový jak to děláš ty. Díky za názor.
-
-
Čím nahradit droždí při přípravě lívanců?
Příspěvků 3
od Herbert » 03 říj 2016 21:35 »
Čím nahradit droždí při přípravě lívanců? Chtěl bych dělat lívance ale nemám kvasnice. Dají se kvasnice něčím nahradit?
- 3 Příspěvků
- 2414 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Herbert
03 říj 2016 21:38
-
-
Jak postupovat při koupi auta
Příspěvků 5
od Jiří Krpka » 13 bře 2017 17:55 »
Omlouvám se ale nikdy jsem ještě auto nekupoval. Zítra má přijet pan z jiného města než kde bydlím. Pokud se dohodneme že auto koupím jak postupovat? Nejspíš sepíšeme nějakou smlouvu o předání vozu....
- 5 Příspěvků
- 1682 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od satam
13 bře 2017 19:17
-
-
Jak postupovat při výměně bytu?
Příspěvků 3
od Marek1973 » 02 dub 2017 14:34 »
Po nějaké době jsme konečně sehnal byt na výměnu. Jak postupovat při stěhování? Je lepší jeden byt kompletně vyklidit a pak začít navážet věci z druhého bytu, nebo průběžně stěhovat obojí najednou?
- 3 Příspěvků
- 1116 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od satam
02 dub 2017 18:45
-
-
Jak postupovat při vytopení bytu od sousedů?
Příspěvků 3
od MARTA » 20 říj 2017 15:44 »
Dnes ráno vypadla sousedovi nade mnou hadice z pračky a mám celý mokrý strop. Byt mám naštěstí pojištěný. Jak mám postupovat? Mám zavolat synovi aby přijel s fotoaparátem? Nebo stačí dojít na...
- 3 Příspěvků
- 1962 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od mowla
20 říj 2017 16:36
-
-
Jak postupovat při výměně jističů?
Příspěvků 4
od kordová » 02 lis 2017 12:19 »
Zdravím. Nechali jsme doma udělat novou kuchyňskou linku včetně varné desky a myčky a elektrikář to nemůže zapojit že mám slabé jističe. Příští týden přijde vyměnit jističe za silnější. Nechci nic...
- 4 Příspěvků
- 1190 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Mudr.Lant
02 lis 2017 13:26