Zdravím. Rozumí prosím zde někdo elektru? Mám teď doma několik serverů které nesmí vypadnout (byl by nedostupný web, eshopy a další webové aplikace které mi živí) , kolik by tak stál záložní zdroj kdyby vypadl proud aby to hned zapnulo? Je to otázka tisíců nebo desetitisíců? Popřípadě jak to řešit? Byl by to nějaký agregát na benzín nebo jak by to fungovalo? Nevíte o tom někdo něco? Musí přeci něco existovat. Za jakoukoliv radu předem děkuji. Šíma Pavel
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Zdravestravovani.cz
a proto je doporučuji.
Záložní zdroj elektřiny pro domácnost
Odpovím trochu obecně, neboť i otázka je trochu obecná.
V každém případě záložní PC zdroj, tzv. UPSku. Ta musí překrýt dobu, než ti po výpadku elektřiny naskočí elektrocentrála. Tu zase musíš mít proto, že UPSka je na relativně krátkodobý provoz, řádově max. desítky minut, které u PC mají sloužit pro uložení práce a jeho zavření a vypnutí. Možná, že existuje i nějaký kombinovaný záložní zdroj pro tebou požadovaný účel přímo určený. Konkrétní návrh ti bude muset udělat odborník na základě podkladů, které si od tebe vyžádá. Vzhledem k tomu, žes neuvedl ani odhadem příkon, nelze cenu určit jinak, než více než 10.000,-Kč.
V každém případě záložní PC zdroj, tzv. UPSku. Ta musí překrýt dobu, než ti po výpadku elektřiny naskočí elektrocentrála. Tu zase musíš mít proto, že UPSka je na relativně krátkodobý provoz, řádově max. desítky minut, které u PC mají sloužit pro uložení práce a jeho zavření a vypnutí. Možná, že existuje i nějaký kombinovaný záložní zdroj pro tebou požadovaný účel přímo určený. Konkrétní návrh ti bude muset udělat odborník na základě podkladů, které si od tebe vyžádá. Vzhledem k tomu, žes neuvedl ani odhadem příkon, nelze cenu určit jinak, než více než 10.000,-Kč.
-
- Podobná témata
- Poslední příspěvek
-
- 2 Příspěvků
- 962 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Čertík
20 čer 2016 12:24
-
- 2 Příspěvků
- 954 Zobrazení