Dobrý den, mám dotaz. Končí mi platnost ŘP a budu žádat o výměnu. Před měsícem mi bylo 65 let, tak se chci zeptat jestli musím k žádosti o nový průkaz přiložit lékařské potvrzení o tom že mohu řídit. Děkuji
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Zdravestravovani.cz
a proto je doporučuji.
Výměna řidičského průkazu
Obecně lékařské potvrzení byste k žádosti přikládat nemusel. Ovšem je možné, že vzhledem k věku a podle rozsahu vašeho řidičského oprávnění bude úřad požadovat lékařské vyšetření k tomu, aby mohl rozhodnout, zda na základě vašeho zdravotního stavu nebude nutné rozsah řidičského oprávnění nějak omezit. Nejlépe uděláte, když se zeptáte přímo na vašem místně příslušném Registru řidičů, stačí i telefonicky.
§87 z.č. 361/2000Sb. říká něco jiného.
Např. tam není vůbec nic o tom, že při žádosti o výměnu ŘP při ukončení platnosti je nutné doložit zdravotní prohlídku. Takže pokud by to úředník na Registru řidičů vyžadoval byť od člověka ve věku 65 let, nemá na to právo.
Jiná věc je předložení dokladu o lékařské prohlídce při silniční kontrole. Pak už nastupuje §87 Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.
Např. tam není vůbec nic o tom, že při žádosti o výměnu ŘP při ukončení platnosti je nutné doložit zdravotní prohlídku. Takže pokud by to úředník na Registru řidičů vyžadoval byť od člověka ve věku 65 let, nemá na to právo.
Jiná věc je předložení dokladu o lékařské prohlídce při silniční kontrole. Pak už nastupuje §87 Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.
-
- Podobná témata
- Poslední příspěvek