Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
-
Standa
Nový příspěvek
od Standa » 23 dub 2017 07:29
Tvrdne chleba když má k němu přístup vzduch? Proč pak tedy neztvrdne pod utěrkou?
-
satam
- zkušení rádci
- Příspěvků 6470
- Registrován 27 úno 2017 13:17
Nový příspěvek
od satam » 23 dub 2017 08:55
Pod utěrkou ztvrdne také, možná jen o něco pomaleji. Neztvrdne jen v uzavřeném obalu, pak je ale riziko zplesnivění.
-
Paulie
- člen
- Příspěvků 1535
- Registrován 16 úno 2016 08:21
Nový příspěvek
od Paulie » 24 dub 2017 08:07
Poslední dobou kupuju krajinný chleba v takové té "slídě" a vydrží pět dní.
-
satam
- zkušení rádci
- Příspěvků 6470
- Registrován 27 úno 2017 13:17
Nový příspěvek
od satam » 24 dub 2017 08:15
Když jsi nakousl, co kupuješ, připojím se. Kupuji u nás v Albertu kmínovou večku 800g. Je dopékaná z "předpeku" a vyvrací všechny fámy, které se o "předpeku" dočtete. Mám ji v mikroténovém pytlíku a ještě za cca také 5 dní je měkká a chutná, i když ne jako úplně čerstvá.
Zajímavé na tom je, že když tutéž večku koupím v druhém "našem" Albertu, nedá se to srovnat a za dva až tři dny je prakticky nejedlá. Zavedl jsem na to řeč s pekařkou z prvního Albertu a dospěli jsme k závěru, že asi nejvíc dělá manipulace ze zmraženým předpekem před pečením a nejvíc způsob pečení. Ať už náhodou nebo intuicí pekaře v tom Albertu přišli na ten nejlepší způsob a pečou výborný chleba.
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 24 dub 2017 18:15
Chléb tvrdne proto, protože se ztrácí vlhkost... a není to jen u chleba. Pokud je chleba, rohlík... zabalen, je zamezeno vysychání a tím pádem s plesniví.
U nás, pokud zůstane nějaký chleba či pečivo, buď jde do mrazáku jako rezerva nebo ke zkrmení.
-
-
Proč se musí těsto na chleba míchat tak dlouho?
Příspěvků 8
od Karnold Petr » 12 pro 2016 18:26 »
Co se stane když budu těsto na chleba míchat místo 30 minut jen 5 minut? Poznámka majitele: Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Portu.cz
a proto je doporučuji....
- 8 Příspěvků
- 1768 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Mudr.Lant
12 pro 2016 18:57
-
-
- 3 Příspěvků
- 1144 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Wikan
03 srp 2017 13:41
-
-
Proč pekař tluče do chleba?
Příspěvků 1
od Květule » 18 čer 2018 19:33 »
Byly jsme ze školou na noční exkurzi a viděly jsme jak pan pekař tloukl ze spoda do chleba.Proč to dělá.?
- 1 Příspěvků
- 426 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Mudr.Lant
18 čer 2018 21:43
-
-
Jde udělat strouhanku z chleba?
Příspěvků 5
od Windy » 22 úno 2016 08:39 »
Můžu nakrouhat tvrdý chleba a použít ho jako strouhanku? Potřebuji to na řízky. Myslíte že to půjde smažit? Poznámka majitele: Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s...
- 5 Příspěvků
- 2141 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Iva
06 bře 2018 12:49
-
-
Chleba se drolí při krájení
Příspěvků 2
od Hustka » 10 bře 2016 21:23 »
Jak krájíte nebo čím chleba? Mě se krajíce drolí a nejde to ukrojit v celku. Poznámka majitele: Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Portu.cz
a proto je doporučuji....
- 2 Příspěvků
- 1168 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Jitule
29 čer 2017 19:54