Jaké ryby naložit do oleje?
Jaké ryby naložit do oleje?
Pamatuji si že děda dělal rybí salát a ten byl úplně výbornej. Vždy byl naložený ve sklenici v oleji a s cibulkou. Ke chlebu to byla opravdu lahoda. Nevím ale jaké ryby do toho rybího salátu krájel. Vím že pro ně jezdil do rybárny a pak ryby o velikosti asi jako malý pstruh krájel na kousky. Chodil jsem jako malý kluk ujídat už při krájení a pamatuji za byly hodně slané. Nevíte co to bylo za ryby? Děda už bohužel nežije ale já bych chtěl tuto rybí pochoutku udělat své ženě. Pokud mi poradíte co to bylo za ryby budu opravdu moc rád. Děkuji pěkně. Pavel
Zřejmě se jedná o sudové slanečky. Také je kupuju. Do toho salátu jak píšeš přidávám kromě ryb a cibule a oleje ještě chilli papričku a nové koření s kobkovým listem. Záleží na každém co si tam dá podle své chuti. Jo a ještě pepř. Je to paráda. Po několika dnech kostičky v oleji úplně změknou. Mě nikdy tato pochoutka nevydrží dýl než do druhého dne. Vím že po dvou dnech by to bylo uležené a lahodné, ale když tyto nakládané slanečky udělám tak se na to všichni druhý den sběhnou a je po nich.