Jde udělat z čerstvého zelí dušené k masu?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Patricie

Jde udělat z čerstvého zelí dušené k masu?

Nový příspěvek od Patricie » 14 srp 2016 18:54

Máme doma hlávku čerstvého bílého zelí. Šlo by z něj udělat dušené zelí k masu a ke knedlíku? Nebo se musí použít naložené kyselé zelí? Jsem začínající kuchařka tak se mi nedivte že to nevím.




Uživatelský avatar
Čertík
člen
Příspěvků 2691
Registrován 20 úno 2016 08:35

Nový příspěvek od Čertík » 14 srp 2016 19:08

Jasně že jde. Zelí se nakrájí na tenké proužky nebo nakrouhá a potom dá na osmaženou cibulku. Pak se trochu podlije vodou, přidá kmín a dusí do měkka. Nakonec se přidá ocet, trocha cukru a sůl.

Uživatelský avatar
Paulie
člen
Příspěvků 1535
Registrován 16 úno 2016 08:21

Nový příspěvek od Paulie » 14 srp 2016 20:02

Také vařím z čerstvého zelí. To naložené je pro mě dost kyselé.


Odpovědět
  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek