Smažení na olivovém oleji

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Damien

Smažení na olivovém oleji

Nový příspěvek od Damien » 29 zář 2016 11:03

Je zdravější smažit na olivovém oleji než na normálním? Můžu takto osmažit třeba řízky budou zdravější?

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.




Ann
člen
Příspěvků 6632
Registrován 06 črc 2016 09:33

Nový příspěvek od Ann » 29 zář 2016 15:50

Ano olivový olej je nejzdravější, ale smažit na něm řízky tě přijde hodně draho. Vhodnější je přidávat ho nepřepálený třeba do salátů.

Uživatelský avatar
Sova
člen
Příspěvků 841
Registrován 13 čer 2016 10:37

Nový příspěvek od Sova » 30 zář 2016 07:51

Na řízky určený není. Má i jinou teplotu přepalování než normální olej. Olivový olej bych používala jen za studena a na smažení třeba řepkový či slunečnicový.

Uživatelský avatar
Ralf
člen
Příspěvků 1378
Registrován 22 bře 2016 19:18

Nový příspěvek od Ralf » 01 říj 2016 12:09

Olivový olej má svou specifickou chuť. Řízky by opravdu dobré nebyly.

dabač
člen
Příspěvků 2273
Registrován 06 črc 2016 14:10

Nový příspěvek od dabač » 01 říj 2016 12:17

Nejlepší řízky co se týče chuti jsou smažené na vepřovém sádle.Ty časy kdy se říkalo že to je nezdravé tak to není pravda.Takový rostlinný olej pokud to není čistě řepkový který snese vysoké teploty a nepřepaluje se je daleko škodlivější.Ono už dnes ani neplatí že anti - oxidační doplňky ve stravě jsou to pravé ořechové.Nic se nemá přehánět a člověk se nesmí přežírat živočišnými tuky a sádlo je čistý produkt.Ono platí všeho s mírou no a řízky neděláte každý den.

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.


Odpovědět
  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek