Proč je více učitelek než učitelů?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Dan P.

Proč je více učitelek než učitelů?

Nový příspěvek od Dan P. » 20 říj 2016 09:28

Čím to je že ve škole máme 8 učitelek a jednoho učitele? Kluci říkají že u nich na škole je to podobně.

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.

Ann
člen
Příspěvků 6632
Registrován 06 črc 2016 09:33

Nový příspěvek od Ann » 20 říj 2016 09:51

Může to být tím, ženy mívají lepší vztah k dětem, proto je toto povolání víc láká. A hlavně asi tím, že plat učitelů není velký a muži potřebují živit rodinu, za málo peněz proto pracovat nechtějí.

Ralf
člen
Příspěvků 1378
Registrován 22 bře 2016 19:18

Nový příspěvek od Ralf » 20 říj 2016 10:05

Učitel není podle mě mužské zaměstnání. Třeba učitel tělocviku to jo, ale vysvětlovat dětem látku, na to podle mě nemají muži trpělivost. Chlapské povolání je automechanik, svářeč, zedník, soustružník atd..

Je to podobné jako s pošťačkou. V místě bydliště znám 5 pošťaček ale ani jednoho pošťáka.

Ann
člen
Příspěvků 6632
Registrován 06 črc 2016 09:33

Nový příspěvek od Ann » 20 říj 2016 10:16

Ani zdravotních bratrů moc není. Ale zajímavé je, že baleťáků je dost. :lol: Taky bych řekla, že balet je spíše pro ženy.Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Poslední příspěvek