Jdou převzorkovat sjeté letní gumy na zimní?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
milan12345

Jdou převzorkovat sjeté letní gumy na zimní?

Nový příspěvek od milan12345 » 24 říj 2016 12:43

Mám už dost sjeté letní pneumatiky. Napadlo mi je nechat převzorkovat na zimní. Myslíte že by to šlo?

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji.
Portu.cz a proto je doporučuji.

dabač
člen
Příspěvků 2273
Registrován 06 črc 2016 14:10

Nový příspěvek od dabač » 24 říj 2016 13:13

Tak za prvé by to byly vyhozené peníze.Sice by byl vzorek drapákový ale to je tak asi vše.Zimní pneu dnes má úplně jiné složení.Stačí si ne něj sáhnout a poznáte že je použitá směs měkčí.To znamená vhodná do zimních nízkých teplot.Navíc zimní pneu mají lamelový vzorek který se při záběru na sněhu tak zvaně otevře a přilnavost je v záběru větší.To co vy by jste chtěla provést s vašima pneu by možná šlo do terénu.Pochybuji ale že se do letní pneu a k tomu radiální dá ještě něco vyřezat aniž ba to nesnížilo bezpečnost dané pneu.A možná i cena pokud by to bylo proveditelné by vás vyšla na stejný peníz ne-li větší než stojí pneu nové.

milan12345

Nový příspěvek od milan12345 » 24 říj 2016 13:17

Děkuji za vyčerpávající odpověď. Máte pravdu.

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji.
Portu.cz a proto je doporučuji.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Poslední příspěvek