Můžou peníze zkazit člověka ?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
A. K.

Můžou peníze zkazit člověka ?

Nový příspěvek od A. K. » 01 lis 2016 17:22

Dobrý den. Měla jsem nejlepší kamarádku. Pak zdědila dům, ten prodala a od té doby s ní není řeč. Nebere mě už jako nejlepší kamarádku. Když jí zavolám tak říká že nemá čas a já ji pak vidím jak je na nákupech a utrácí tam za blbosti. Když ji zavolám jestli půjde na kávu že pokecáme tak mi řekne že chodí na lepší kávu ale že bych na to neměla peníze že je tam strašně drahá tak že půjde s někým jiným kdo je bohatší. Docela mi to chování štve. Přitom když neměla nic tak jsem jí nechávala i u sebe přespat. Jinak by byla na ulici. Teď se změnila. Holt nemám miliony tak už ji nezajímám. Doufám že má svědomí čisté. :cry:Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji. Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji.

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 01 lis 2016 18:21

To je přesně ten příklad, který jsi napsala, že peníze změní charakter člověka.
Použil bych citát od Eurípidése:
Je hlupák ten, pro koho majetek, bohatství, moc a velikost má větší cenu než poklad, jímž je věrný přítel.

Čertík
člen
Příspěvků 2691
Registrován 20 úno 2016 08:35

Nový příspěvek od Čertík » 01 lis 2016 18:33

Tak bych se na ní vykašlal a našel si jinou kamarádku. Tak už to dneska bohužel chodí že peníze dokážou člověka změnit. Její povýšené chování bych nesnesl.

Ann
člen
Příspěvků 6632
Registrován 06 črc 2016 09:33

Nový příspěvek od Ann » 01 lis 2016 18:34

Ano, citát který uvádí Mudr.Lant, tak to je přesné!
Myslím, že někoho opravdu mohou peníze zkazit, ale tohle nikdy nebyla žádná kamarádka. Byla jsi jí dobrá když neměla nic, možná tě zneužívala. Teď když má, tak by tě na tu lepší kávu měla pozvat, ale když místo toho řekne, že ty na to nemáš, tak je to jen ubohý sobec.
Vůbec se s tím netrap, nic jsi neztratila. Od takových lidí je lepší držet se dál. Říká se, že kdo peníze lehko nabyl, lehko je i pozbude a přesně to bude její případ. Utrácí za zbytečnosti a platí drahé restaurace, brzo nebude mít nic. Pak možná zase přileze, ale ty bys jí už neměla znovu nabídnout pomocnou ruku. Zapomeň na ní i když to teď bolí, nejsou všechny holky stejné, určitě najdeš tu správnou kamarádku. Čisté svědomí můžeš mít ty, ona to své zřejmě neřeší.

dabač
člen
Příspěvků 2273
Registrován 06 črc 2016 14:10

Nový příspěvek od dabač » 02 lis 2016 15:32

Jak je vidět tak to nejlepší kamarádka nebyla.Došla jsi k poznání a to je dobře.Taková kamarádka by tě podtrhla i kdyby peníze nezdědila v tomto případě dům.

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji.
Portu.cz a proto je doporučuji.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Poslední příspěvek