Co se zbytkem křenu?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
levandule

Co se zbytkem křenu?

Nový příspěvek od levandule » 12 lis 2016 11:43

Koupila jsem křen ale snědlo se jen část. Co se zbytkem? Jak dlouho vydrží? Mám ho v lednici v igelitovém pytlíku prozatím.




Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 12 lis 2016 12:25

Zapátral jsem v kuchařce od manželky a našel:
Křenová pasta
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300g křenu, 1dl oleje, 2dl vody, 1 lžíce cukru, 1 lžička soli, 1 lžíce octa

POSTUP PŘÍPRAVY

Očištěný křen se pokrájí na kousky, přidají se ostatní suroviny a vše se rozmixuje v mixéru. Podle délky mixování si zvolíme hrubost nebo jemnost pasty. Plní se do menších skleniček se závitem.
V případě rychlé spotřeby stačí uzavřenou skleničku skladovat v lednici, pro delší skladování doporučuji krátce sterilizovat (cca 10min) a po zavaření otočit dnem vzhůru, aby se víčko lépe zatáhlo.
Tato pasta je vhodná jako přísada do omáček, příloha k pokrmům a masu. Je opravdu moc dobrá, vyzkoušejte - doporučuji.

levandule

Nový příspěvek od levandule » 12 lis 2016 12:29

Tak to už mám jasno jdu to udělat. Strašně moc děkuji za výborný nápad.

Uživatelský avatar
Čertík
člen
Příspěvků 2691
Registrován 20 úno 2016 08:35

Nový příspěvek od Čertík » 12 lis 2016 13:44

To zní hodně dobře. Určitě také vyzkouším. Tato křenová pasta hořčice párky chleba. Taky totiž vždycky nevím co se zbytkem křenu.


Odpovědět
  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek