Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
-
maminka21
Nový příspěvek
od maminka21 » 13 led 2017 16:14
Učíte své děti hospodařit s penězi? Mám 3 letou dcerku a nikdy jsem zatím neuvažovala nad tím, že bych ji měla takovému něčemu cvičit.
Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Portu.cz
a proto je doporučuji.
Portu.cz
a proto je doporučuji.

-
Ann
- člen
- Příspěvků 6632
- Registrován 06 črc 2016 09:33
Nový příspěvek
od Ann » 13 led 2017 16:27
Já až od první třídy. Do té doby muselo stačit vysvětlení, že na některé věci nemám peníze. Myslím, že každé dítě brzy samo pochopí, že v obchodě se musí platit. A že rodiče dostávají peníze za práci, to se dozví také brzy. Ale jakmile dcera začala dostávat i když jen malé - kapesné, už jsem po ní chtěla, aby si na své přání peníze našetřila, aby se učila hospodařit s nimi.
Řekla bych, že učit dítě od narození, že život je o penězích, není správné.
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 13 led 2017 16:47
Pokud mne paměť neklame, tak ve druhé možná třetí třídě jsem už otáčel každou korunku, kterých bylo poskrovnu, než jsem ji vydal, no a teď o mně říkají (snad ve srandě), že jsem skrblík.

-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 13 led 2017 16:59
A co se týká dětí, celé po mně.

-
maminka
Nový příspěvek
od maminka » 16 led 2017 09:28
Ann Já až od první třídy. Do té doby muselo stačit vysvětlení, že na některé věci nemám peníze. Myslím, že každé dítě brzy samo pochopí, že v obchodě se musí platit. A že rodiče dostávají peníze za práci, to se dozví také brzy. Ale jakmile dcera začala dostávat i když jen malé - kapesné, už jsem po ní chtěla, aby si na své přání peníze našetřila, aby se učila hospodařit s nimi.
Řekla bych, že učit dítě od narození, že život je o penězích, není správné.
No já jsem přesně tak uvažovala, že když malá začne chodit do školy, tak začnu s takovým učením, protože přece jen už bude vědět počítat atd ... ale ještě mě teď napadlo možná zkusit něco co vzpomínala jedna moje známá a to že u nich doma se věci počítají na montíky (oblíbené jídlo syna), že když náhodou porouchá nějaké hračky nebo podobně, se to přepočítá, že kolik montíkov nyní nedostane například.
-
Ann
- člen
- Příspěvků 6632
- Registrován 06 črc 2016 09:33
Nový příspěvek
od Ann » 16 led 2017 11:26
Ano, tak je to určitě možné, ale bude třeba rozlišovat a trestat odebráním dobrůtky, jen když dítě něco poškodí úmyslně.
Hodně dětí zvládá počítat už před nástupem do první třídy, je tedy možné učit ho hospodařit s penězi dříve.
Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Portu.cz
a proto je doporučuji.
Portu.cz
a proto je doporučuji.

-
-
- 2 Příspěvků
- 897 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Mudr.Lant
12 črc 2017 08:21