Prasknutí pneumatiky za jízdy

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Václav

Prasknutí pneumatiky za jízdy

Nový příspěvek od Václav » 10 bře 2017 11:55

Jaká je příčina toho že praskne během jízdy pneumatika na autě? Sjetý vzorek? Nebo levné nekvalitní pneumatiky?

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475
Registrován 27 úno 2017 13:17

Nový příspěvek od satam » 10 bře 2017 13:09

Někdy náhoda, někdy špatná péče (nesprávné nahuštění), výjimečně i agresivní styl jízdy.
Sjetý vzorek patří do špatné péče, tzn. pneumatika měla být již dávno vyměněná a je sjetá "na plátno".
Nevím co myslíš pod pojmem levné nekvalitní pneumatiky. To by si v dnešní době nikdo nedovolil prodávat ;)

marta

Nový příspěvek od marta » 10 bře 2017 16:36

Třeba myslel levnější pneu ze supermarketu.

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475

Nový příspěvek od satam » 10 bře 2017 16:41

Třeba, ale levnější je nepodstatné, podstatné je nekvalitní, a o tom jsem mluvil ;)

marta

Nový příspěvek od marta » 10 bře 2017 16:47

satam, co jsem tu četla tak máš přehled. Koupil bys na auto pneu v supermarketu? Nebo by sis připlatil a koupil kvalitní? Budeme kupovat pneu víš? :D Tak bych si nechala ráda poradit, autům nehovím.

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475

Nový příspěvek od satam » 10 bře 2017 16:58

Pneumatiky v supermarketu jsou stejné, jako pneumatiky stejné značky, provedení a konstrukce, které koupíš v "gumárně", na netu, v e-shopech s náhradními díly a všude jinde. Supermarket je nakoupí ve velkém, dostane velkou množstevní slevu a ta mu umožní je prodávat za nižší cenu. Když k tomu připočteš, že nakupuje levnější (pozor! ne nekvalitní!) značky, dostane se na velmi slušnou cenu pro zákazníka.
Pokud vím, tak dost často takhle prodávají polské Debicy, které jsou levné a přitom poměrně kvalitní. Sám jsem si je tam také asi dvakrát koupil a nemohu si stěžovat.
Když už jsem se dostal tak daleko, tak bacha na čínské gumy. Obecně nejsou špatné,ale některé mají nevyzpytatelné chování v nevhodných podmínkách. Jeden příklad za všechny: Čínské zimáky Zeetex - od nuly dolů si dovolím říci vynikající, ale pozor při teplotách vyšších než cca 5°C a mokré vozovce! Kloužou jak svi.ě :twisted: :twisted: :twisted:

marta

Nový příspěvek od marta » 10 bře 2017 17:03

Dík za názor, podívám se jaké tam budou. :-y :-pa

Odpovědět
  • Podobná témata
    Poslední příspěvek