Na jakou teplotu ohřívat vodu v bojleru?
Na jakou teplotu ohřívat vodu v bojleru?
Na jakou teplotu by se měla nechat ohřívat voda v bojleru? Pro domácí použití jako sprchování vytírání mytí nádobí a tak dále.
60°C bývá udáváno jako práh bolestivosti pro člověka. Takže i z důvodů úspory el. energie ohřívám max. na 70°C.
A docela by mě zajímalo, kde se v pitné vodě, notabene ohřáté na cca 70°C vezmou bakterie, myslím tím nebezpečné, protože nějaké mikroorganismy tam budou vždycky.
Pro Ann: Plynový kotel funguje pro ohřev vody stejně, jako karma, je to průtokáč. Ohřívat na vyšší teplotu, než je momentálně potřeba, je plýtvání plynem
:) 
A docela by mě zajímalo, kde se v pitné vodě, notabene ohřáté na cca 70°C vezmou bakterie, myslím tím nebezpečné, protože nějaké mikroorganismy tam budou vždycky.
Pro Ann: Plynový kotel funguje pro ohřev vody stejně, jako karma, je to průtokáč. Ohřívat na vyšší teplotu, než je momentálně potřeba, je plýtvání plynem

Samozřejmě. Ale taky mi říká, že bakterie legionelly prakticky nepřežívají teplotu vyšší, než 70°C a navíc, pokud používáš pitnou vodu z jednoho zdroje a doma ji ohříváš v bojleru, je ti termická likvidace legionelly čočku platná, protože ji máš v té studené vodě.
Co si o tom před diskuzí něco přečíst :?:
:?: 
Co si o tom před diskuzí něco přečíst :?:

Není to tak. V třípatrovém RD by právě průtokový ohřívač byl velkým plýtváním. Máme zásobník horké vody a teplá voda stoupá nahoru bez pomoci oběhového čerpadla. Kotel tedy stojí dole a i ve třetím patře je teplá voda k dispozici okamžitě, není třeba plýtvat odpouštěním.satam Pro Ann: Plynový kotel funguje pro ohřev vody stejně, jako karma, je to průtokáč. Ohřívat na vyšší teplotu, než je momentálně potřeba, je plýtvání plynem:)
Promiň, ten systém neznám, měl jsem zato, že máte běžný plynový kotel s ohřevem vody.
Aby fungovalo to, co jak říkáš, máte ve svém RD, musí tam být zajištěn trvalý oběh teplé vody. A jelikož při tom trvalém oběhu voda chladne, musí být zajištěno trvalé přihřívání. Posoudit, co je v tomto případě výhodnější, zda průtok nebo oběh, už je otázka pro odborníka, který bude schopný to na základě dostupných informací o parametrech systému spočítat :)
:)
Aby fungovalo to, co jak říkáš, máte ve svém RD, musí tam být zajištěn trvalý oběh teplé vody. A jelikož při tom trvalém oběhu voda chladne, musí být zajištěno trvalé přihřívání. Posoudit, co je v tomto případě výhodnější, zda průtok nebo oběh, už je otázka pro odborníka, který bude schopný to na základě dostupných informací o parametrech systému spočítat :)

Samozřejmě že jsem o tom něco četl. Ta rozkošná bakterie se množí ve vodě od 25°C do 55°C.satam Samozřejmě. Ale taky mi říká, že bakterie legionelly prakticky nepřežívají teplotu vyšší, než 70°C a navíc, pokud používáš pitnou vodu z jednoho zdroje a doma ji ohříváš v bojleru, je ti termická likvidace legionelly čočku platná, protože ji máš v té studené vodě.
Co si o tom před diskuzí něco přečíst :?::?: