Jak se vám líbí fotka?
Jak se vám líbí fotka?
... a je na ni autorské právo a pokud ji použiji k nekomerčním účelům, bude to mít nějaké následky?
Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Zdravestravovani.cz
a proto je doporučuji.
Zda byla použit k nekomerčním účelům nemá z právního hlediska žádný význam. Pravda ale je, že se vymáháním práva v takovém případě nikdo nezabývá, weby na internetu jsou téměř všechny "vyzdobeny" chráněnými obrázky. Dokonce i takový, jako je mojestarosti.cz. Chce se mi říct, že autorská práva jsou brána do jisté míry zdravým selským rozumem a jedině srážka z blbcem může zapřičinit nějaký problém.
Odpověď na otázku je: Ano líbí.
Následky to asi mít nebude, protože polici si tě sice může najít podle IP, ale nebude se tím zabývat, ani když to autor oznámí.
Ale morální následky to mít může. Můj názor je, že když už cizí fotku s autorským právem zveřejníš, měl bys uvést jméno autora. Když to neuděláš, klesneš v očích čestných lidí.
Následky to asi mít nebude, protože polici si tě sice může najít podle IP, ale nebude se tím zabývat, ani když to autor oznámí.
Ale morální následky to mít může. Můj názor je, že když už cizí fotku s autorským právem zveřejníš, měl bys uvést jméno autora. Když to neuděláš, klesneš v očích čestných lidí.
Dříve se mi taky podařilo pár fotek tím čoudem znehodnotit. A je to škoda. Tahle fotka je opravdu moc pěkná.
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.