Nemůžu po zimě nastartovat sekačku
Nemůžu po zimě nastartovat sekačku
Může se motor sekačky poničit pokud přidám moc oleje? Nepamatoval jsem si jestli jsem loni přidával už do benzínu olej tak jsem ho přidal znovu a teď nechce sekačka nastartovat. Může to být dvojitou dávkou oleje? Ještě doplním že na chvilku nastartovala a šíleně se zní kouřilo, více než jindy.
Kolego, není tvá sekačka, který kouří čtyřtakt? , jestli ano, pak se nediv.Wikan Může se motor sekačky poničit pokud přidám moc oleje? Nepamatoval jsem si jestli jsem loni přidával už do benzínu olej tak jsem ho přidal znovu a teď nechce sekačka nastartovat. Může to být dvojitou dávkou oleje? Ještě doplním že na chvilku nastartovala a šíleně se zní kouřilo, více než jindy.
To slyším opravdu po prvé že se do paliva sekačky leje olej.Pokud mě je známo tak zahradní sekačka má čtyřtaktní motor a olej se dává do klikové skříně.Protože to jsou konstrukčně motory jednoduché bez olejového čerpadla a čištění olejovým filtrem tak před sezonou olej vyměnit.U těchto motorů se používá mazání rozstřikováním v olejové skříni.Pokud tam nalejete oleje moc tak motor můžete poškodit zapečením pístních kroužků.
Ještě k tomu startování.Existuje k sekačce manuál kde je popsané jak sekačku ošetřit po sezoně.Tam se dozvíte že se z palivové nádrže má vypustit benzín a sekačku nechat doběhnout aby karburátor byl bez paliva.Má to své opodstatnění.právě ohledně třeba bezproblémového nastartování.Nebudu se rozepisovat co proč a jak.Toto vše najdete v manuálu.
-
- Podobná témata
- Poslední příspěvek