Grilování na rezavém roštu ?
Grilování na rezavém roštu ?
Dneska chceme grilovat a rošt je úplně zrezlý. Bude stačit ho několik minut vypálit ohněm? Nehrozí z jídla tetanus nebo něco takového? Mám nakoupené krkovice.
Nám je to celkem fuk, protože grilujeme na hliníkových(?) táccích, takže rošt může být v jakémkoli stavu, hlavně že maso nepropadne.
Ale vážně: Rošt vyndej, odrbej drátěným kartáčem a pak pod ním zatop. V době, kdy bude gril dostatečně rozpálený bude i rošt tak vypálený, že na něj maso můžeš klidně dát.
A mj. škodliviny, které vznikají při grilování, jsou horší než nějaká rez
Ale vážně: Rošt vyndej, odrbej drátěným kartáčem a pak pod ním zatop. V době, kdy bude gril dostatečně rozpálený bude i rošt tak vypálený, že na něj maso můžeš klidně dát.
A mj. škodliviny, které vznikají při grilování, jsou horší než nějaká rez
