Jak hluboko má pampeliška kořeny?
Jak hluboko má pampeliška kořeny?
Stačí když pampelišku jednou za čas posekám sekačkou s trávníkem? Zkoušel jsem jednu vyndat i s kořeny a má je hrozně hluboké.
Několik nezbytných citací bez uvedení zdroje:
Pampeliška je vytrvalá bylina s krátkým jednoduchým oddenkem, který přechází do masitého kořene.
Její kořen je vřetenovitý a mléčnatý. Vícehlavý oddenek je místem, odkud vyrůstají přízemní listy ....
Pampeliška je velmi rozšířená vytrvalá bylina s vřetenovitým, mléčnatým kořenem a vícehlavým oddenkem.
silný kořen s oddenkem proniká hluboko do půdy
Takže máme pravdu oba
Pampeliška je vytrvalá bylina s krátkým jednoduchým oddenkem, který přechází do masitého kořene.
Její kořen je vřetenovitý a mléčnatý. Vícehlavý oddenek je místem, odkud vyrůstají přízemní listy ....
Pampeliška je velmi rozšířená vytrvalá bylina s vřetenovitým, mléčnatým kořenem a vícehlavým oddenkem.
silný kořen s oddenkem proniká hluboko do půdy
Takže máme pravdu oba

Víš, kdyby to napsal jeden, tak neřeknu. Ale já jsem se to učil už před mnoha lety ve škole a tady jsem uvedl jen první čtyři případy z mnoha, které na mě vybafly. Na jedné straně nemíním napadat tvé odborné znalosti, vím, že jsou hodně dobré, na druhé straně nemám důvod nevěřit škole a spoustě dalších (snad) odborníků.