Co jsou společné prostory v domě?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
mončaaaa

Co jsou společné prostory v domě?

Nový příspěvek od mončaaaa » 13 črc 2017 17:43

Pod pojmem společné prostory (místnost v přízemí domu) si představuji že je to prostor pro všechny. Nicméně domovník to zamknul a když se ho ptám že tam chci dávat kočárek, tak na mě vyletí že to by si tam pak dával každý něco a byla by místnost plná. Tak k čemu takový společný prostor je když je ta místnost už 3 roky prázdná? No klíče nechce nikomu dát. Chápete to?

mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 13 črc 2017 18:00

O využití společných prostor rozhoduje vlastník budovy (majitel, družstvo, SVJ...) - takže je-li domovník zmocněn majitelem k rozhodování, má pravdu a nikomu klíče dát nemusí.
Můžeš případně kontaktovat vlastníka a dohodnout se s ním jinak.

mončaaaa

Nový příspěvek od mončaaaa » 13 črc 2017 18:09

Byty jsou v osobním vlastnictví a ten kdo má klíče je předseda kterého si společenství vlastníků zvolilo.

mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 13 črc 2017 18:45

OK - tedy musíš kontaktovat předsedu, který vlastníka (SVJ) zastupuje...

Ann
člen
Příspěvků 6632
Registrován 06 črc 2016 09:33

Nový příspěvek od Ann » 13 črc 2017 19:44

Pokud jsi majitelkou bytu, jistě ti k tomu patří i podíl na společných prostorách a pozemku pod domem a okolo domu. Máš tedy právo společné prostory využívat. Nejspíš platíte i nějaké poplatky na údržbu společných prostor. Podívej se do kupní smlouvy, nebo do katastru nemovitostí, jak je to tam zapsáno. Jestliže ti část společných prostor patří, máš právo trvat na tom, že je chceš využívat.
Promluv o tom se zástupcem společníků vlastnictví, nemůže ti ve využívání něčeho za co platíš bránit.

mončaaaa

Nový příspěvek od mončaaaa » 13 črc 2017 19:53

Kouknu na to. Děkuji mnohokrát za pomoc jste skvělá poradna

Eman

Nový příspěvek od Eman » 14 črc 2017 15:42

Promiňte, ale kdo to je "domovník"? Pokud jsem vlastníkem bytu a dům je ve vlastnictví SVJ, pak neexistuje domovník, který by mi zakázal vstup do společných prostor. Naopak bych měl mít klíč od všech uzamčených společných prostor, protože já jsem spoluvlastník, mám právo vstupu a žádnému domovníkovi do toho nic není!

Odpovědět
  • Podobná témata
    Poslední příspěvek