Jak zákaz kouření v restauracích nesmysl?
Jak zákaz kouření v restauracích nesmysl?
Je úplný zákaz kouření v restauracích nesmyslný? Jak to vyřešit když si půjdou lidé zapálit před restauraci? Co když utečou bez placení? Přece nebude majitel restaurace každého kasírovat než si půjde zapálit cigaretu před restauraci.
Nemyslím si, že by to byl uplný nesmysl, ale ani nejsem pro. Právě z těch důvodu co jste tady vypsal. Je mi spíš lito podnikatelu v téhle branži jim kvůli tomu budou krachovat podniky. Sám jsem kuřák byl, nyní kouřím vapour2 a to je elektronická cigareta, kvůli které nemusím chodit kouřit ven, neobtěžuji tím okolí ale vím, že tohle východisko není. Pro mě je to uvolňující odpočinek asi jako pro kuřáka když si vychutná svojí cigaretu. Ale bohužel tenhle zákaz nenese moc pozitiv.
V hospodách, kam občas chodím, není s odchodem před provozovnu problém - to, že odejít mohu přece neznamená, že bez placení uteču...

Ale celý zákaz kouření, tak jak je nastaven, považuju za hloupý nesmysl a neoprávněný zásah státu do podnikání majitelů hospod - podle dvou hospodských, kterých jsem se na to ptal (jejich podniky jsou pivnice, v jedné se nevaří vůbec, do druhé chodí - mimo polední meníčka, na jídlo naprosté minimum lidí) - klesla návštěvnost o cca 30-50 % - a to není zima, kdy bude kouření venku ještě výrazně nepohodlnější...
Možná situaci posuzuju z pozice 'pražáka' mylně, ale už před zákazem bylo dost nekuřáckých restaurací - a člověk si mohl vybrat nejen kuchyni, ale i prostředí...

Ale celý zákaz kouření, tak jak je nastaven, považuju za hloupý nesmysl a neoprávněný zásah státu do podnikání majitelů hospod - podle dvou hospodských, kterých jsem se na to ptal (jejich podniky jsou pivnice, v jedné se nevaří vůbec, do druhé chodí - mimo polední meníčka, na jídlo naprosté minimum lidí) - klesla návštěvnost o cca 30-50 % - a to není zima, kdy bude kouření venku ještě výrazně nepohodlnější...
Možná situaci posuzuju z pozice 'pražáka' mylně, ale už před zákazem bylo dost nekuřáckých restaurací - a člověk si mohl vybrat nejen kuchyni, ale i prostředí...