Řízek se při smažení kroutí.

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Dominik

Řízek se při smažení kroutí.

Nový příspěvek od Dominik » 11 zář 2017 18:19

Jak to udělat aby se řízek při smažení nekroutil? Používám maso krkovice, strouhanku mám čerstvou a vajíčka taky.




Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 11 zář 2017 18:34

Aby se nekroutil, musí naříznout dokola maso. Asi 1 - 2 cm a tím přetneš blány.

Dominik

Nový příspěvek od Dominik » 11 zář 2017 19:07

Příště to vyzkouším.

Uživatelský avatar
Matěj Trdelka
člen
Příspěvků 566
Registrován 06 čer 2017 11:20

Nový příspěvek od Matěj Trdelka » 11 zář 2017 19:09

Jak píše Mudr.Lant, maso se při smažení začne stahovat a tím se kroutí. Pokud ho nařízneš, nestane se tak.

Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 12 zář 2017 07:14

Krkovičku po obvodu dobře odblaň - pak se kroutit nebude.
Anebo - jak píše MUDrLant - obvodové blány tak co centimetr či dva přeruš řezem - mezisvalové blány se teplem stahují více, než vlastní maso, takže obvod plátku se smrští více, než vlastní plátek (vyzkoušej si to ;)), proto se řízek/steak kroutí (čím tenší, tím více).
;)


Odpovědět
  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek