Přikrýt pánev poklicí při smažení řízků?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Matka

Přikrýt pánev poklicí při smažení řízků?

Nový příspěvek od Matka » 17 říj 2017 13:00

Budou řízky měkčí když pánev při smažení přikryji pokličkou?




satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475
Registrován 27 úno 2017 13:17

Nový příspěvek od satam » 17 říj 2017 13:11

Vařit neumím, ale mám za to, že pod pokličkou ty řízky nesmažíš, ale dusíš. Ale ano, rozhodující je výsledek a měkčí být můžou.

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 17 říj 2017 13:18

Vlož řízek, chvíli smaž, přikryj poklicí a nechej přikrytý asi pět minut, poklici odejmi, řízek otoč a dosmaž již bez poklice. Takto smažené řízky jsou měkčí a šťavnatější.

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475
Registrován 27 úno 2017 13:17

Nový příspěvek od satam » 17 říj 2017 13:29

Mudr.Lant Vlož řízek, chvíli smaž, přikryj poklicí a nechej přikrytý asi pět minut, poklici odejmi, řízek otoč a dosmaž již bez poklice. Takto smažené řízky jsou měkčí a šťavnatější.
Doktore, to nemá chybu :lol: :lol: :lol:

Uživatelský avatar
Jitule
člen
Příspěvků 1592
Registrován 20 bře 2016 07:27

Nový příspěvek od Jitule » 17 říj 2017 18:05

Já toto nedělám (neříkám že je to špatné) ale pak se sráží nahoře na poklici voda a kape do oleje a docela to prská.


Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 18 říj 2017 07:43

Také smažím bez poklice - steaky i řízky...
;)


Odpovědět
  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek