Proč je tak těžké nastoupit do protialkoholní léčebny?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Anonym

Proč je tak těžké nastoupit do protialkoholní léčebny?

Nový příspěvek od Anonym » 18 říj 2017 22:10

Dnes jsem chtěl nastoupit do protialkoholní léčebny ale chtějí napřed během několika týdnů dát 5 pohovorů. Proč to nejde hned? Potřebuju pomoct ihned. Kdoví co bude za několik týdnů. To mají všude tento postup?

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.

mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 19 říj 2017 07:30

Přiznám se - nemám zkušenost ani jako pacient, ani jako odborník, takže jen odhad (léčení závislostí nefunguje jako 'vem si prášek' a jsi 'happy' a zdravý, jde o posléze už celoživotní 'boj'):
- náchylnost k alkoholu není infarkt, kromě akutního stavu (a ten řeší záchytka) nepotřebuje okamžité řešení
- k léčení musí být člověk vnitřně odhodlaný, nejde o věc momentálního nápadu
- psycholog musí zvolit pro daného člověka vhodný postup
- daný člověk musí vědět, 'do čeho jde' ("...zajeď si do Pelhřimova...")
___
Pokud máš skutečně problém, který tě bezprostředně ohrožuje na životě, nejsi případ pro protialkoholní léčebnu, ale pro hospitalizaci na psychiatrii...
;)Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Poslední příspěvek